"Somerii" din PRM pandesc "locul mortului" in Parlament

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 11:59
3646 citiri
"Somerii" din PRM pandesc "locul mortului" in Parlament
Foto: Cotidianul

Ramasi in noiembrie fara scaunele de senator si deputat, o parte dintre liderii PRM se gandesc sa candideze din nou pentru Parlament, in cazul in care se va ivi un loc vacant.

La mai bine de o luna dupa ratarea intrarii in Parlament, o parte dintre liderii PRM sunt gata sa se arunce din nou intr-o batalie electorala pentru castigarea unui scaun de senator sau deputat, titreaza ziarul Cotidianul.

Capete de afis pe lunga lista a "somerilor" din PRM sunt: secretarul general al formatiunii conduse de Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar, si vicepresedintele Lucian Bolcas.

"In principiu, as putea candida", ne-a declarat Funar. Acesta mai are si varianta unei candidaturi la Primaria Clujului, ramasa libera dupa plecarea lui Emil Boc la Palatul Victoria.

Fostul vicepresedinte Lucian Bolcas se gandeste si el la un scaun de senator sau deputat. "In functie de colegiu, da, sunt dispus sa candidez", spune Bolcas, care a revenit in avocatura si pare deja extrem de ocupat.

"Tocmai am avut vreo sase clienti, asta in ciuda ordonantei cu pensiile si salariile", sustine Bolcas.

Cei doi ar profita astfel de o prevedere a Legii electorale care stabileste ca, in situatia demisiei sau decesului unui parlamentar, intr-un colegiu se organizeaza alegeri anticipate.

Candidatul care va obtine primul loc in colegiu va deveni automat parlamentar, fara sa mai fie nevoit sa obtina majoritatea calificata de 50%+1 din voturi, fara sa fie conditionat de numarul de mandate la care a avut dreptul initial partidul din care face parte sau chiar daca provine dintr-un partid care initial nu a facut pragul electoral.

Presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, afirma, in schimb, ca nu se gandeste sa concureze la anticipate pentru un scaun de senator. Are, in schimb, ambitii mai mari. Vrea postul lui Basescu de la Cotroceni.

"Nu accept o asemenea solutie. S-au scos senatori mituind oamenii cu bani si mancare, pai, asta sa nu mai spuna ca e democratie, e oborul de porci, da?! Eu refuz sa mai particip la o astfel de mascarada. Eu, cand o sa vin la putere, o sa vin direct la Palatul Cotroceni.

Voi castiga atunci cand isi vor rupe gatul astia, repede, foamea e cel mai bun agent electoral! Da, candidez la Presedintie!", a declarat Vadim Tudor pentru Cotidianul.

Nici fostul senator PSD Doru Ioan Taracila nu vrea sa mai candideze. "Eu imi duc crucea pusa pe umeri de electorat pana la capat. Sunt seful Baroului Calarasi, dar, daca se va ivi vreo alta oportunitate, o voi analiza si, in functie si de competente, voi da un raspuns. Deocamdata nu am primit nici o oferta", spune Taracila.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Corneliu Vadim Tudor, #Gheorghe Funar, #lucian bolcas, #parlamentari someri , #Gheorghe Funar