C.V. Tudor anunta ca ii va ataca in PE pe cei care critica Romania

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 20:00
2554 citiri
C.V. Tudor anunta ca ii va ataca in PE pe cei care critica Romania

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a participat vineri la o reuniune a ministrului de externe Cristian Diaconescu cu noii europarlamentari romani, a declarat ca el si Gigi Becali au ac de cojocul europarlamentarilor straini care fac declaratii inacceptabile privind Romania.

"Eu si Gigi Becali si tanarul doctor Ciprian Tanasescu vom apara interesul national acolo (in Parlamentul European - n.r.). Spunea domnul ministru ca exista niste europarlamentari olandezi care fac declaratii inacceptabile si socante. Eu i-am spus ca tocmai de-aia e bine sa fiu eu acolo, cu Gigi Becali si, in general, nationalistii romani. Noi avem ac de cojocul lor si le vom raspunde cu aceeasi moneda", a declarat Vadim Tudor imediat dupa intalnirea care a avut loc la sediul Ministerului de Externe.

Vadim Tudor se refera la repetatele declaratii ale lui Geert Wilders, liderul unui partid olandez de extrema-dreapta, islamofob, care insa a reusit sa obtina patru mandate in noul legislativ eurropean. Wilders sustine ca ar vrea ca Romania si Bulgaria sa nu mai fie membre ale Uniunii Europene.

In ceea ce priveste criza economica, aflata pe agenda de discutii cu ministrul, Vadim Tudor s-a aratat increzator. "Sunt optimist si sunt convins ca pe masura ce o sa reusim sa stavilim criza si sa facem sa functioneze economia reala, o sa avem si rezultatele scontate", a declarat presedintele PRM.

O sa dorm pe o banca in gara si Gigi Becali o sa-mi faca vant cu evantaiul

Intrebat daca a rezolvat problemele administrative privind buna desfasurare a mandatului sau, precum spatiul pentru birou, cazarea si alte astfel de probleme, Vadim Tudor a raspuns printr-o gluma. "Eu nu ma ocup de asa ceva. Am sa dorm in gara, pe o banca, iar Gigi Becali o sa imi faca vant cu un evantai", a spus politicianul roman.

Apoi, Vadim Tudor a spus totusi ca va sta la hotel, dar ca, oricum, nu are de gand sa petreaca prea mult timp la Strasbourg. "Aceasta problema va fi rezolvata de consilierii mei. Eu nu imi cumpar apartament sau casa acolo, pentru ca nu imi permit, nu am fondurile necesare.

De altfel, nici nu voi sta foarte mult acolo, ca este an electoral si aici este batalia cea mare. O sa stau intr-un hotel din Strasbourg. O sa ma duc apoi la Paris si la Londra, unde am treaba, incepem o activitate internationala rodnica in interes national. (...). Indiferent de culoarea politica, noi trebuie sa aparam interesul national", a subliniat Vadim Tudor.

Un alt subiect discutat cu ministrul Cristian Diaconescu a fost relatia cu R. Moldova si sustinerea parcursului european al acestei tari. "Avem datoria fundamentala de a-i ajuta pe fratii nostri de peste Prut sa se integreze. Depopularea Republicii Moldova nu este o solutie, nu este o solutie sa le dam buletine si sa se mute toti aici, sa ramana acea parte din trupul tarii pe mana unor bolsevici intaziati. Solutia este unificarea si integrarea noastra cu Republica Moldova in Uniunea Europeana", a declarat Vadim Tudor.

Eveniment Quarterly Report

Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Consiliul Economic şi Social a avizat nefavorabil proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea alineatului (4) al articolului 4 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal,...
#Vadim Tudor PE, #Vadim Becali PE, #Vadim amenintare europarlamentari, #Vadim extremisti europeni , #Gigi Becali