Cine a dat o avere pe o raritate absoluta detinuta pana acum de Vadim Tudor

Joi, 04 Februarie 2016, ora 12:13
10126 citiri
Cine a dat o avere pe o raritate absoluta detinuta pana acum de Vadim Tudor
Foto: Facebook/Adrian Thiess

Omul de afaceri Adrian Thiess a confirmat, joi, ca a cumparat drapelul de lupta al unei legiuni a lui Avram Iancu - achizitia fiind "un efort a 20 - 25 de persoane" - si ca intentioneaza sa il expuna in mai multe orase din tara.

"Nu l-am licitat eu pentru mine personal. Impreuna cu prieteni, parteneri de afaceri, amici, am considerat ca este un bun national. Este vorba despre cel mai mare erou national al romanilor din Transilvania", a afirmat Thiess.

Drapelul de lupta al unei legiuni a lui Avram Iancu - vedeta licitatiei colectiei "Corneliu Vadim Tudor" de miercuri de la Casa Artmark - a fost adjudecat la pretul de 105.000 de euro.

Thiess a spus ca aceasta achizitie a fost "un efort a 20 - 25 de persoane", care isi vor declina identitatea daca doresc. "Probabil ca va hotari fiecare. Poate cand o sa fie momentul sa prezentam (drapelul - n.red.) ne vom duce impreuna si ne vom bucura", a spus el.

Omul de afaceri isi doreste ca drapelul sa fie prezentat in tara, un itinerariu nefiind deocamdata stabilit. "A fost important sa securizam acest bun national si stabilim ulterior", a adaugat Thiess, care a aratat ca, probabil, startul acestei serii de prezentari publice va fi la Cluj-Napoca.

Unii dintre cei prezenti la licitatia de miercuri, de la sediul Artmark, si-au exprimat dorinta ca acest obiect sa fie expus pentru publicul larg.

"Acest steag are o valoare inestimabila, pentru ca i-a unit pe romani. Este simbolul natiunii romane. Am vorbit cu familia domnului Corneliu Vadim Tudor. Pot sa spun ca... cu un ochi rade, cu altul plange, pentru ca o sa duca mai departe, cu acesti bani, visul lui Corneliu Vadim Tudor - revista Romania Mare -, iar (...) acest steag al lui Avram Iancu facea parte din patrimoniul familiei. Incepand din aceasta noapte, nu mai face parte din patrimoniul familiei lui Corneliu Vadim Tudor", a declarat fostul senator Marius Marinescu, dupa licitatia de miercuri, cand a fost adjudecat drapelul.

El a spus ca, alaturi de familia lui Vadim Tudor, spera ca steagul va fi expus intr-un loc unde "toti iubitorii de istorie sa vina, sa il vada si sa il admire".

Valeriu Sangeorzan, marketing and sales director al casei de licitatii Artmark, a afirmat ca, probabil, drapelul va fi expus intr-un spatiu public.

"Pot chiar sa ii asigur pe toti oamenii ca, in ceea ce ne priveste, vom face toate demersurile in acest sens. De altfel nu este pentru prima oara cand noi facem acest lucru si convingem colectionarii sa isi expuna public operele de patrimoniu, de tezaur", a declarat el, dupa licitatie.

O raritate absoluta detinuta de Vadim Tudor s-a vandut la un pret neasteptat de mare (Video)

"Exista un proiect initiat de Artmark, care se numeste 'Camera colectionarului' si care functioneaza. Suntem deja in negocieri cu sapte muzee mari ale acestei tari unde au intrat astfel de valori. Am speranta ca vom reusi sa facem acelasi lucru cu drapelul despre care vorbim", a adaugat reprezentantul Artmark, mentionand ca regiunea vizata este "din Ardeal".

Drapelul, pictat pe piele, raritate absoluta, datat la jumatatea secolului al XIX-lea, a avut un pret de pornire de 5.000 de euro.

Lotul a mai fost scos la vanzare in 2013, dar a fost retras din licitatie din cauza unor "conflicte juridice".

Licitatia colectiei "Corneliu Vadim Tudor", partea a II-a, a cuprins carti rare, tablouri, fotografii documentare si obiecte de decor.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Verde-Verzii protestează față de măsurile luate de Guvern: ”Ar reprezenta piedici în calea accesului la tehnologii”
Partidul Verde-Verzii protestează față de măsurile luate de Guvern: ”Ar reprezenta piedici în calea accesului la tehnologii”
Partidul Verde-Verzii cere Guvernului să nu crească TVA pentru tehnologii verzi, pentru produse bio și pentru hrana animalelor de companie. ”Protestăm față de propunerea guvernului de...
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Iași a respins contestația fostului președinte al CJ Vaslui
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Iași a respins contestația fostului președinte al CJ Vaslui
Curtea de Apel Iași a respins, vineri, 29 septembrie, solicitarea lui Dumitru Buzatu de a fi eliberat din arest preventiv.Sentința este definitivă. ”Respinge, ca fiind nefondată,...
#Adrian Thiess cumparat colectie Vadim, #drapel Vadim vandut licitatie , #murit