Iliescu, despre Vadim Tudor: Nu poate fi judecat superficial. Si-a iubit cu ardoare tara, cum putini pot s-o faca

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 08:25
9320 citiri
Iliescu, despre Vadim Tudor: Nu poate fi judecat superficial. Si-a iubit cu ardoare tara, cum putini pot s-o faca
Foto: Facebook/Corneliu Vadim Tudor

Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu a transmis condoleante familiei lui Corneliu Vadim Tudor, care a murit luni. Fostul sef al statului roman a vorbit despre fondatorul PRM ca despre un om complex care si-a iubit tara "cum putini pot sa o faca".

"Am aflat cu surprindere si cu tristete vestea incetarii premature din viata a celui care a fost poetul si omul de cultura Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare.

A fost una dintre personalitatile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune si cu mai putin bune. Si-a urmarit consecvent proiectul lui politic, chiar si atunci cand, din dorinta de a se face inteles, mesajul lui nationalist era exagerat. Si-a iubit cu ardoare tara, cum putini pot s-o faca", a scris pe blog Ion Iliescu

Corneliu Vadim Tudor a murit

Fostul presedinte a precizat ca Vadim Tudor a slujit Romania si a sprijinit consensul national atunci cand s-au discutat subiecte importante, precum integrarea in Uniunea Europeana si aderarea la NATO.

"Corneliu Vadim Tudor si Partidul Romania Mare au facut parte, la inceputul anilor '90, din coalitia guvernamentala alaturi de FDSN. In anul 2000, precum se stie ne-am aflat in competitie directa in timpul alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, intrand impreuna in faza finala.

Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Prin tot ceea ce a facut, si-a gasit locul in istoria Romaniei post-decembriste", a continuat Ion Iliescu.

Acesta a incheiat postarea de blog printr-un mesaj de condoleante transmis familiei fondatorului PRM.

Corneliu Vadim Tudor a murit: Poezia ce poate fi considerata o premonitie

"Transmit sincerele mele condoleante familiei indoliate, prietenilor si colaboratorilor sai politici. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", a incheiat Iliescu.

Corneliu Vadim Tudor a murit, luni, in jurul orei 18:30. Acesta fusese internat la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei din cauza unor afectiuni cardiace. Fondatorul PRM a suferit un infarct si a fost supus unei interventii chirurgicale, dar suferind de edem pulmonar starea sa de sanatate s-a agravat.

A.G.

#Iliescu Vadim Tudor murit, #Corneliu Vadim Tudor murit, #Corneliu Vadim Tudor mort , #murit