Vadim Tudor, dus pe ultimul drum pe la Parlament dupa un incident neplacut la biserica

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 11:40
14929 citiri
Vadim Tudor, dus pe ultimul drum pe la Parlament dupa un incident neplacut la biserica
Foto: B1TV

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor a fost scos, joi dimineata, din Biserica "Sfantul Gheorghe Nou", dupa o slujba oficiata de 16 preoti, de fata fiind sute de persoane care au aplaudat, si urmeaza sa fie dus la Cimitirul Ghencea Civil, unde va avea loc inmormantarea.

Sute de persoane s-au adunat, joi dimineata, la Biserica "Sfantul Gheorghe Nou" din Capitala, unde marti a fost depus sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor. Oamenii, unii dintre ei veniti si din provincie, au adus flori, au aprins lumanari si au transmis condoleante familiei.

In jurul orei 10:00, un sobor format din 16 preoti a oficiat o slujba religioasa, dupa care sicriul a fost scos din lacasul de cult, in aplauzele celor prezenti.

Ulterior, sicriul a fost pus intr-un autoturism pe care se aflau mai multe coroane de flori, cortegiul funerar oprindu-se pentru cateva minute in fata Parlamentului, unde mai multi preoti au rostit o rugaciune.

Fotografia zilei: Ultima amintire cu "tribunul"

Corneliu Vadim Tudor va fi inmormantat la Cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.

Pe de alta parte, la biserica a avut loc si un incident, unii dintre participanti fiind nemultumiti ca nu li s-a permis accesul in curte, unde se aflau doar membrii familiei si apropiatii lui Vadim Tudor.

Corneliu Vadim Tudor a murit: Mii de oameni au trecut sa ii puna o lumanare

De marti, cand sicriul cu trupul neinsufletit al lui Vadim Tudor a fost depus la Biserica "Sfantul Gheorghe Nou", mii de oameni au venit sa-i aduca un ultim omagiu.

Preotul paroh Emil Caramizaru spunea, miercuri, ca Vadim Tudor a dorit sa fie depus in Biserica "Sfantul Gheorghe Nou", a marelui martir si sfant Constantin Brancoveanu, intrucat la acest lacas "a fost prohodit" si Mihai Eminescu, in ziua de 17 iunie 1889.

Conducerea Senatului a respins, marti, solicitarea sotiei lui Corneliu Vadim Tudor ca sicriul cu trupul neinsufletit al fostului senator sa fie depus in holul Camerei legislative.

Corneliu Vadim Tudor s-a nascut in 28 noiembrie 1949, in Bucuresti, era scriitor, politician si jurnalist. A fost fondatorul Partidului Romania Mare, fost membru al Parlamentului European si fost senator.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...