C. V. Tudor: PSD se sinucide daca mizeaza pe Nastase la prezidentiale

Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 15:51
1665 citiri
C. V. Tudor: PSD se sinucide daca mizeaza pe Nastase la prezidentiale

PRM ar putea boicota alegerile prezidentiale in cazul in care va constata fraude electorale, a anuntat, vineri, Corneliu Vadim Tudor, care totodata a avertizat PSD ca "se sinucide politic" daca il va sustine pe Adrian Nastase la functia suprema in stat, relateaza NewsIn.

"Daca ma enervez si vad ca se fura in continuare la ordin strain, am sa stau cuminte in banca mea, o sa dau un comunicat - boicotati alegerile - si nici 10% nu se vor prezenta", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, liderul PRM.

Corneliu Vadim Tudor a pretins ca va inclina, in turul doi, balanta alegerilor "printr-un singur comunicat de presa - votati cu x sau cu y".

Potrivit presedintelui PRM, trebuie sa fie clar pentru toata lumea ca el a inclinat balanta si in 2004, pentru ca Adrian Nastase "depasise masura". "De gasca lui Nastase nu scapam nici in 10 ani. Erau bine insurubati", a spus liderul PRM.

Mai mult, Adrian Nastase nu are nicio sansa de castig la alegerile prezidentiale, considera Corneliu Vadim Tudor, adaugand ca PSD "se sinucide politic" daca mizeaza tot pe fostul lider.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat anterior ca numai partidul pe care il conduce poate da sau propulsa un candidat cu sanse reale la Presedintie impotriva lui Traian Basescu, dand garantii ca formatiunea il va trimite pe cel mai puternic social-democrat sa se bata cu actualul sef al statului.

Mircea Geoana a recunoscut ca si el este interesat in a candida. "Bineinteles ca acest lucru este si in atentia presedintelui partidului", a spus el, dar a refuzat sa comenteze intentiile exprimate public de Adrian Nastase de a se inscrie si el pentru functia suprema in stat, vorbind generic despre nevoia unei competitii autentice in interiorul partidului.

Adrian Nastase si-a manifestat din nou zilele acestea dorinta de a candida impotriva lui Basescu la prezidentiale spunand ca acesti ani de "cantonament in opozitie" si de hartuire prin intermediul justitiei l-au antrenat pentru acest lucru.

"Partidul va decide. Daca e nevoie, daca nu e cineva care sa o faca, ma voi prezenta", a declarat acesta. Nastase a spus ca si Geoana poate candida daca doreste si ca el are legitimitatea "institutionala" de a o face, fiind presedintele partidului.

Pe de alta parte, intrebat la o emisiune a Antenei 3 daca Nastase este un bun prezidentiabil, Ion Iliescu s-a intrebat retoric "de ce nu?" si a a opinat ca acesta are atat atuu-urile cat si experienta pentru a se inscrie in cursa. Liderul social-democrat a evitat insa sa spuna daca sustine candidatura fostului premier, aratand ca PSD trebuie sa decida, organizand o competitie interna, ca in 2004.

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Corneliu Vadim Tudor, #Ion Iliescu, #Basescu, #Geoana, #Nastase , #PRM