Corneliu Vadim Tudor, urmarit penal dupa inlocuirea lui Becali in Parlamentul European

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 10:48
4453 citiri
Corneliu Vadim Tudor, urmarit penal dupa inlocuirea lui Becali in Parlamentul European
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor este urmarit penal de Parchetul General, fiind acuzat de fals si de uz de fals.

Dosarul liderului PRM are legatura cu modul in care a fost numit europarlamentar Dan Zamfirescu in Parlamentul European. Zamfirescu i-a luat locul lui Becali, dupa ce acesta a fost ales deputat in Bucuresti, relateaza Digi 24.

Dosar dupa dosar pe numele lui Vadim Tudor - acuzat de fals si uz de fals

Fostul ofiter de Securitate Dan Dumitru Zamfirescu, ajuns in Parlamentul European pe locul eliberat de Gigi Becali, a fost ironizat de presa externa, care a descoperit ca el voteaza cu "DA" toate propunerile legislative, indiferent de continutul acestora si chiar daca unele se bat cap in cap.

Deoarece Vadim este europarlamentar, el nu poate fi supus masurilor preventive - perchezitie, retinere si arestare preventiva fara acordul angajatorului, in acest caz PE.

Gigi Becali, inlocuit la Bruxelles de un fost securist

Acesta nu este singurul dosar in care europarlamentarul este cercetat, el avand inca doua dosare la Parchetul General.

Primul dosar vizeaza scandalul facut de Vadim in momentul evacuarii PRM din sediul central, incident in urma caruia Parchetul General s-a autosesizat. Europarlamentarul a fost atunci acuzat de ultraj si nerespectarea hotararilor judecatoresti.

Totodata, Vadim a fost acuzat de fostul sau consilier Cezar Marin ca nu i-a mai platit salariile de cateva luni. Acesta a sustinut ca banii care i s-ar fi cuvenit au fost folositi in alte scopuri si ca Vadim ar fi falsificat documentele care demonstreaza ca el a incasat salariile.

#Corneliu Vadim Tudor urmarit penal, #Vadim urmarit penal Becali , #PRM