Vadim, urmarit penal - Vezi ce acuzatii ii aduc procurorii (Video)

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 12:55
12110 citiri
Vadim, urmarit penal - Vezi ce acuzatii ii aduc procurorii (Video)
Foto: Realitatea TV

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a declarat miercuri ca va incepe o urmarire penala si criminalistica pe numele lui C.V.Tudor, in urma incidentelor de marti, de la evacuarea sediului central al PRM.

"Va incepe o urmarire penala si criminalistica si va asigur ca dosarul va fi solutionat cu celeritate", a declarat Kovesi, la sediul CSM.

Intrebata care sunt procedurile de indeplinit si daca pentru urmarirea penala a europarlamentarului este nevoie de un aviz de la PE, procurorul general a afirmat:

"Imunitatea pentru un europarlamentar este imunitatea prevazuta de fapt in legislatia nationala, este aceeasi ca si pentru senatorii si deputatii din Parlamentul Romaniei. Un astfel de aviz sau cerere de luare a unei masuri preventive este supusa regulilor din legislatia nationala. Deocamdata, pentru demararea investigatiilor, nu este necesara o autorizare speciala in acest sens".

Initial, Paula Daniela Somaldoc, executorul judecatoresc pe care seful PRM a agresat-o verbal si careia i-a aruncat un pahar cu apa in fata marti a anuntat ca va face o plangere penala pe numele lui Corneliu Vadim Tudor, dar pana la urma procurorii s-au autosesizat.

Avocatul Cristian Sarbu a declarat, pentru "Adevarul de Seara", ca Vadim Tudor nu risca nimic.

"Infractiunile de nerespectare a unei hotarari judecatoresti si de ultraj sunt minore. E putin probabil sa ramana fara imunitate. Practic nu risca nimic. Au mai existat parlamentari care nu au ramas fara imunitate, desi erau anchetati pentru infractiuni minore", a subliniat Cristian Sarbu. Avocatul a adaugat ca Vadim Tudor ar fi ramas fara imunitate daca ar fi fost incriminat de infractiuni grave, ca talharie sau omor.

Ce acuzatii i se aduc liderului PRM

Conform unui comunicat remis presei de Ministerul Public, procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au sesizat din oficiu, in 5 ianuarie 2011, in cazul privind evacuarea Partidului Romania Mare din sediul din strada Emile Zola, "sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si nerespectarea hotararilor judecatoresti" de catre Corneliu Vadim Tudor.

Sesizarea din oficiu a avut loc in urma studierii celor 14 rapoarte intocmite de politistii din cadrul Sectiei 1 Politie, prezenti la actiunea de evacuare demarata la data de 4 ianuarie 2011 de catre executorul judecatoresc indrituit a pune in executare ordonanta presedintiala de evacuare, rapoarte inaintate MP de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

"Din continutul rapoartelor a rezultat faptul ca pe parcursul derularii procedurii de punere in executare a hotararii mai sus mentionate, numitul Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar, presedintele Partidului Romania Mare, a amenintat in mod direct executorul judecatoresc, precum si pe unii dintre politisti, a exercitat asupra acestora acte de violenta, a intrebuintat in mod nemijlocit cuvinte insultatoare la adresa persoanelor susmentionate, impotrivindu-se in acest fel la executarea unei hotarari judecatoresti", se arata in comunicatul citat.

Eveniment Quarterly Report

O nouă întâlnire a lui Klaus Iohannis cu liderii europeni. Evenimentele importante la care participă șeful statului
O nouă întâlnire a lui Klaus Iohannis cu liderii europeni. Evenimentele importante la care participă șeful statului
Preşedintele Klaus Iohannis va participa joi, la Granada, la cel de-al treilea Summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), urmând ca vineri să fie prezent la reuniunea informală a...
Propaganda politică, interzisă în școli și în vecinătate. Proiectul inițiat după ”atacul de tip legionaro-fascist” al AUR la SNSPA
Propaganda politică, interzisă în școli și în vecinătate. Proiectul inițiat după ”atacul de tip legionaro-fascist” al AUR la SNSPA
Partidul REPER a inițiat o propunere legislativă de modificare şi clarificare a legii educaţiei, în urma ”incidentului de natură fascistă” desfăşurat de AUR într-o instituţie...
#Vadim urmarit penal, #Vadim executoare , #PRM