Cum a fost executat Vadim (Opinii)

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 09:11
9388 citiri
Cum a fost executat Vadim (Opinii)

Pe data de 5 ianuarie 2011, executorul judecatoresc Paula Somoldoc a incheiat procedurile de evacuare a partidului "Romania Mare" din sediul din strada Emil Zola, in baza unei hotarari judecatoresti.

Cu acest prilej, presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, s-a opus vehement evacuarii, folosind un limbaj incalificabil, prin care a insultat autoritatile statului, zvarlindu-i executorului judecatoresc actele pe jos si aruncandu-i acestei femei apa din paharul sau direct in obraz.

Am stat si am privit stupefiat filmuletele cu inregistrarile de la aceasta evacuare si va marturisesc ca liderul PRM a reusit "performanta" de a se descalifica in ochii mei dintr-o singura miscare, pe toate planurile: ca barbat, ca om, ca politician si ca om de cultura.

Ceea ce vreau eu sa pun in discutie acum nu sunt nicidecum actele disperate ale unui om care si-a pierdut controlul, ci as dori sa analizam psihologic infruntarea aceasta dintre domnul Vadim si doamna executor, care parea, la inceput, o victima sigura.

Confruntarea a avut in prima parte un aspect de corida. In arena, taurul, care din punct de vedere al inteligentei nu e decat tot un boulean, se repede spre batista rosie a toreadorului cu toata forta. Taurul are insa o mare slabiciune. Nu poate nici sa se opreasca, si nici sa dea inapoi.

Pe cand toreadorul, a carui forta nici nu se poate compara cu a taurului, sare in laturi, face pasi inapoi si chiar piruete si mai infige cate un pumnal in greabanul animalului, asteptand ca acesta, pierzad sange, sa-i scada puterea si sa se prabuseasca.

Exact asa s-a comportat Vadim, fara putinta de a se opri si nici de a da inapoi. Asta a fost prima lui greseala. Nestiind sa-si crute fortele, a racnit, a jignit, a tipat, s-a agitat, pe cand doamna Somoldoc, asteptand sa scada puterile adeversarului, si le cruta pe ale sale, stiind ca, numai cu rabdare, va putea iesi victorioasa din aceasta confruntare.

N-am inteles nicio clipa de ce Vadim, conducatorul unui partid al muncii, nu a urmat sfatul lui Lenin, care, ca un mare strateg ce era, aplica mereu cu succes teoria "pasului inapoi".

Vadim a ales, in schimb, calea isteriei. Isteria nu este altceva decat forma cea mai directa de transformare a energiei corpului in caldura, cu efort intelectual nul. Doamna Somoldoc nu a trebuit decat sa astepte ca Vadim sa oboseasca, sa se incalzeasca, sa transpire si sa se epuizeze.

Apoi, infruntarea a capatat caracterul jocului de sah. Vadim, mai potolit din cauza oboselii, a inceput sa gandeasca mai mult, facand insa in continuare greseli, din cauza sentimentelor destructive care-l macinau, furia oarba si ura instinctiva.

Partenera de joc i-a pus lui Vadim ceasul pe masa, ducandu-l inteligent in "criza de timp", facand in acelasi timp un joc de sacrificiu plin de rabdare, dar cu care a castigat avantaje strategice pe tabla de sah.

Arma secreta a doamnei Somoldoc

Ca sa dea insa mat la rege, executorul judecatoresc a avut si o arma secreta, pe care poporul roman o are in sange si care nu a trebuit sa-l astepte pe Lenin ca sa-i spuna ca un pas inapoi, la momentul oportun, poate sa fie pasul decisiv spre victorie.

Asta au stiut-o toti domnitorii mari din istoria noastra, Stefan, Tepes, Mihai, dar si romanul simplu. Daca analizam orice hora romaneasca, o sa vedem ca acolo miscarea de baza se face "cu doi pasi inainte si unul inapoi".

Cine stapaneste arta asta, castiga. Stiu ca n-o sa ma creada nimeni, de aceea, o s-o citez pe doamna Paula Somoldoc, in clipa cand a repurtat victoria si Vadim s-a recunoscut invins. La ora 23, cand a ajuns la ultima camera care mai trebuia evacuata din imobil, si in care se aflau Vadim si inca 15 persoane, doamna executor le-a spus celor prezenti: "Va rog sa parasiti camera, ca sa nu ajungem la acte de violenta".

Apoi, fiindca nu s-a miscat nimeni, a urmat: "In momentul acesta, va declar evacuati". In acea clipa, doamna executor a facut pasul inapoi, iar Politia Romana, doi pasi inainte. In acea clipa, Vadim a strigat: "Stati, plecam de buna voie!".

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...
Comentarii
PSD_Erie
rank 1
Toarasi, asa am patit si io cand a venit malagambistii sa ne dea afara de la Hingheria noastra! Dai io, am fost pa faza si am apucat sa dau drumu la caini! Pai a mai calcat vreun pa colo dupaia? Ai vedea!