Daniela Buruiana il da in judecata si il trimite la psihiatru pe Vadim Tudor

Vineri, 22 Februarie 2008, ora 14:01
2625 citiri
Daniela Buruiana il da in judecata si il trimite la psihiatru pe Vadim Tudor

Deputatul ex-PRM Daniela Buruiana l-a dat in judecata pe presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru injuriile aduse la adresa sa si a familiei sale, deputatul cerand daune morale de 30.000 de euro si o expertiza psihiatrica a liderului PRM, informeaza NewsIn.

Buruiana a declarat ca avocatul sau Dumitru Radescu a depus vineri la judecatoria sectorului 5 o plangere penala impotriva presedintului C.V. Tudor avand in vedere gravele injurii pe care i le-a adus ei si familiei sale, in publicatiile pe care acesta le conduce.

"Pe langa daunele morale si materiale, voi cere expertiza medico-legala psihiatrica pentru a vedea daca V.C.Tudor a fost sau este in deplinatatea facultatilor mintale, avand in vedere dejectiile pe care le-a proferat la adresa mea si a membrilor familiei mele", a declarat, pentru NewsIn, deputatul.

Buruiana considera inadmisibil ca vicepresedintele Senatului Romaniei sa adopte un astfel de comportament si sa se preteze la injurii la adresa unui membru al Parlamentului.

Ea a mai spus ca va cere daune morale de 30.000 de euro si va solicita instantei sa-l oblige pe liderul PRM sa publice sentinta judecatoreasca pe prima pagina a publicatiilor sale pe o perioada pe care judecatorii o vor stabili ulterior. De asemenea, liderul PRM va fi obligat sa suporte si cheltuieilie de judecata, in cazul in care va pierde procesul de calomnie.

Conducerea PRM a anuntat, pe 26 noiembrie, excluderea din partid a deputatului Daniela Buruiana-Aprodu. Cu acea ocaizie, Buruiana a fost acuzata de "comportament aberant", care ar fi culminat "cu dispretul cu care aceasta persoana i-a tratat pe alegatorii judetului Braila, care au trimis-o in Parlament, dar care n-au vazut-o la fata, de 3 ani, in circumscriptie".

"Pentru toate acestea, si pentru intretinerea unui climat de vrajba si delatiune de catre aceasta femeie care imbatrineste urit, Biroul Permanent al PRM a hotarit excluderea Danielei Buruiana-Aprodu din partid", anunta un comunicat de presa al PRM.

Deputatul PRM Daniela Buruiana Aprodu anuntase, pe 26 noiembrie, ca si-a depus demisia din functia de secretar executiv al partidului, asumandu-si astfel responsabilitatea conducerii pentru esecul de la europarlamentare, dar ca nu va demisiona din Parlament, asumandu-si riscul unor represalii.

Daniela Buruiana a avut aprecieri extrem de dure la adresa forului de conducere al PRM, pe care l-a catalogat drept "anchilozat", "imbatranit". "Daca nu se considera o reforma radicala, acest partid nu are viitor", a completat Buruiana, potrivit careia "conducerea partidului este anchilozata de niste batranei foarte simpatici". Daniela Buruiana a recomandat conducerii PRM sa infiinteze un comitet de criza pentru a salva soarta partidului.

Razboiul a continuat, astfel ca, pe 31 ianuarie, PRM a anuntat ca va inainta Parchetului General o sesizare legata de fosta membra a partidului, Daniela Buruiana, pe care o acuza ca ar fi fraudat Parlamentul cu peste 100.000 de euro.

"Partidul Romania Mare va sesiza Parchetul General cu privire la fraudele incredibile pe care le-a savirsit numita Daniela Buruiana care a escrocat, efectiv, Parlamentul Romaniei si Parlamentul European cu peste 100.000 de euro", se arata intr-un comunicat PRM. Partidul intentiona sa ceara si Biroului Permanent al Camerei Deputatilor inceperea unei anchete legata de aceste acuzatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
ÎCCJ va judeca, marţi, 23 aprilie, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi penale în legătură cu modul în care...
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
#Corneliu Vadim Tudor, #PRM, #proces , #PRM