Dat afara cu scandal de Vadim, un fost deputat PRM isi face propriul partid

Joi, 25 Iunie 2015, ora 17:28
4714 citiri
Dat afara cu scandal de Vadim, un fost deputat PRM isi face propriul partid
Foto: captura YouTube / PRM Bacau

Corneliu Ciontu (foto), fost membru fondator al PRM, dat afara cu mare scandal de Corneliu Vadim Tudor, isi lanseaza sambata, la Brasov, un nou partid.

Frontul Demnitatii si Identitatii Nationale (FDIN) se doreste a fi "o noua formatiune politica de centru care are ca principale valori promovarea doctrinei populare romanesti si economia sociala de piata", informeaza stiripesurse.ro.

Ciontu a declarat ca FDIN a fost deja inregistrat in Registrul Partidelor Politice.

"FDIN isi propune sa coalizeze energiile oamenilor modesti, care nu doresc sa faca din politica un mijloc de afirmare sau de acces la privilegii, ci un scop vizand binele general", a explicat Corneliu Ciontu.

Fost activit al Partidului Comunist Roman, Corneliu Ciontu a fost unul dintre membrii fondatori ai Partidului Romania Mare. In 1996 a fost ales deputat, calitate in care a ocupat functiile de chestor si secretar al Camerei. In perioada 2000-2005 a fost vicepresedinte al Camerei, dupa care a trecut la Partidul Conservator, fondat de Dan Voiculescu, dupa ce a fost dat afara din partid, cu mare scandal, de catre Corneliu Vadim Tudor, care l-a suspectat ca vrea sa ii ocupe scaunul de presedinte.

"Este culmea ridicolului ca un electrician pensionar si analfabet, pe nume Cornel Ciontu, de 63 de ani, care nu stie nici o limba straina si a fost activist PCR la Sectorul 5, personaj mediocru pe care l-am instalat, provizoriu, in locul meu, fiindca nu gasisem altul mai prost printre cei care imi duceau servieta, sa pretinda ca el va baga PPRM in Europa!", a subliniat atunci Vadim, intr-un comunicat de presa.

Replica a fost pe masura, Ciontu declarand ca scrisoarea respectiva "reprezinta un moment de ratacire statutara si umor involuntar" si ca "asistam la un puseu nervos al lui Corneliu VadimTudor", scria la vremea respectiva Gazeta de Sud.

#Corneliu Ciontu partid, #Ciontu Vadim Tudor , #PRM
Comentarii