De ce nu se mai unesc PNG si PRM?

Vineri, 15 Mai 2009, ora 16:10
3342 citiri
De ce nu se mai unesc PNG si PRM?

Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor s-au intalnit, au socotit voturi, regiuni, influente, apoi au negociat, au mers la sociologi sa intrebe ce si cum, se vestea o conferinta de presa pentru unirea recenta, insa n-a fost sa fie.

Nu a fost sa fie nu pentru ca Gigi Becali sau Corneliu Vadim Tudor nu ar mai fi vrut, ci pentru ca parghiile de conducere se afla undeva, in alte maini politice, informeaza inpolitics.ro.

Ale cui maini? Ale PD-L, care vrea PRM pentru el. Adevaratul motiv al renuntarii ar fi reactia nervoasa a sefilor PD-L, care au transmis oamenilor lui Becali sa stopeze imediat demersurile de fuziune.

"PD-L are propriul interes legat de PNG, in sensul unei absorbtii a acestuia, pentru ca partidul lui Becali are cca. 1000 de alesi locali ce pot fi extrem de utili pentru organizatiile judetene ale democrat-liberalilor" a declarat, pentru Inpolitics, sub protectia anonimatului, unul dintre liderii PRM.

Controlul pe care PD-L il exercita asupra partidului lui Becali se relizeaza fara mari probleme, atat timp cat, spre exemplu, vicepresedintele PNG, Robert Ionescu, a fost ales viceprimar al Capitalei cu sprijinul PD-L, iar Mihai Becheanu, sotul vicepresedintelui PNG Mariana Becheanu, e consilier general din partea PD-L si tocmai a fost numit director general al RADET.

De asemenea, in PRM exista informatii ca, in perioada de pana la alegeri, o serie de sondaje de opinie vor acredita ideea unei cresteri a PNG (2% in acest moment) in optiunile de vot, in paralel cu o scadere a PRM (8-10% in acest moment), pentru a provoca tensiuni intre cele doua partide si abandonarea ideii de fuziune, chiar si dupa alegeri.

Zona Crepusculara

Ultimele 48 de ore ale PRM si PNG reprezinta doar unul din episoadele "Zona Creusculara a politicii din Romania". La inceputul saptamanii, se schita fuziunea PRM-PNG, cu forme ce paca prindeau contur.

In timp ce miliardarul din Pipera discuta cu liderii PRM despre purtatorul de cuvant al PRM, Marius Marinescu, PNG a reactionat printr-un comunicat al conducerii in care afirma ca problema fuziunii nu e o prioritate.

La cateva ore dupa, Becali l-a sunat pe sociologul Marius Pieleanu si l-a intrebat cu ce ochi vede fuziunea dintre PRM si PNG. Pielenanu i-a raspuns ca el crede ca este o idee buna,, drept pentru care el i-a cerut sociologului o intrevedere directa, in aceeasi zi, la palatul sau din centru.

"Dupa-amiaza, insa, cand l-am sunat sa ii spun ca pornesc spre el, mi s-a transmis ca domnul Becali a trebuit sa plece, astfel ca nu ne-am mai intalnit", spune sociologul.

Ce se intamplase? La orele pranzului, o delegatie a PRM, in frunte cu vicepresedintii Marius Marinescu si Codrin Stefanescu, au mers la palat pentru a pune la punct ultimele detalii ale fuziunii.

Finalmente, a fost elaborat un protocol de fuziune, a carui semnare era programata pentru vineri, la orele 13:00, in cadrul unei conferinte de presa a celor doi lideri. Se mai stabilise ca fuziunea prin absorbtie sa aiba loc sambata viitoare, printr-un congres extraordinar. Delegatia PRM a parasit resedinta latifundiarului la orele 15:00, cu sentimentul datoriei indeplinite, numai ca, la orele 23:00, a cazut bomba.

Citeste si:
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Târgul de Crăciun din București a pornit într-o nouă ediție, după ce anul trecut acesta a fost anulat din cauza restricțiilor pandemice. Spre deosebire de anii anteriori, bucureștenii...
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...