GDS ii acuza pe democrat-liberali de amnezie in intelegerea cu Vadim

Vineri, 05 Septembrie 2008, ora 20:23
1832 citiri
GDS ii acuza pe democrat-liberali de amnezie in intelegerea cu Vadim

Grupul pentru Dialog Social critica PD-L pentru acordul cu PRM si considera ca acest "gest poate fi coroborat cu alte actiuni politice neinspirate" ale democrat-liberalilor, atragand atentia ca ar putea fi mai mult decat "un derapaj accidental" si sustinand ca el nu se justifica in niciun fel.

GDS a transmis, vineri, o scrisoare deschisa catre PD-L, prin care critica decizia liderilor democrat-liberali de a face o intelegere cu partidul condus de C.V.Tudor, in sensul cedarii catre PRM a unei functii extrem de importante in stat, aceea de vicepresedinte al Senatului.

"Noi credem ca niciun fel de considerente tactice de lupta parlamentara, niciun fel de ipoteze de lucru privind aliantele de dinainte sau de dupa alegerile parlamentare de la 30 noiembrie nu justifica astfel de compromisuri din partea unui partid democratic, ale carui principii de centru-dreapta presupun si moralizarea clasei politice.

Niciun fel de apropiere intre PD-L (sau alt partid democratic) si PRM (sau alt partid extremist) nu este acceptabila si nu va fi acceptata de opinia publica democrata si de societatea civila," se arata in scrisoarea GDS.

Amnezia PD-L si comunismul

GDS acuza PD-L de amnezie amintind si "data de 18 decembrie 2006, cand presedintele Romaniei a denuntat de la tribuna Parlamentului comunismul ca 'regim ilegitim si criminal' ", in vreme ce liderul PRM C.V.Tudor a fost singura persoana "care a incercat sa opreasca citirea acestui raport, care a acoperit de injurii victimele comunismului, care l-a insultat si l-a amenintat pe presedinte, care i-a amenintat pe mai multi membrii ai societatii civile care asistau".

Desi GDS recunoaste faptul ca "utilizarea lui Corneliu Vadim Tudor (si a parlamentarilor PRM) in diverse trocuri politicianiste este o practica veche in Parlamentul Romaniei" si in pofida faptului ca "ea nu a fost inventata de PD-L", gaseste "regretabil faptul ca acest partid nu se dezice de o astfel de practica".

Aceasta practica pare a fi sustinuta de ulitmele actiuni "neinspirate" ale conducerii PD-L, GDS mentionand "alianta cu PNG in Consiliul General al Primariei Capitalei si incercarea (din fericire ratata) de a-l nominaliza pe Dumitru Dragomir, fost parlamentar PRM, in postura de candidat al PD-L la alegerile generale din toamna".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#GDS, #amnezie, #critca, #PDL, #intelegere, #Corneliu Vadim Tudor , #PRM
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
BANALIZAREA RĂULUI ÎNSEAMNĂ FACSISM !!!!....................