Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PRM contesta Legea uninominalului la CCR

Miercuri, 05 Martie 2008, ora 18:44
972 citiri
PRM contesta Legea uninominalului la CCR

PRM va depune joi o sesizare la CCR, pe marginea textului Legii privind introducerea votului uninominal, votata marti de Camera Deputatilor, a anuntat presedintele formatiunii, Corneliu Vadim Tudor, care a adugat ca, in acest sens, a reusit sa stranga semnaturile a 30 de senatori, informeaza NewsIn.

"Suntem in termen, in grafic, in conformitate cu legea si veti vedea ca distinsii membri ai CCR ne vor da noua dreptate. Ei nu pot sa certifice si sa valideze o lege care incalca mai multe texte ale Constitutiei", a afirmat Corneliu Vadim Tudor.

Liderul PRM a precizat ca semnaturile apartin si unor senatori PC si unor independenti. Politicianul a sustinut ca nu cunoaste amanunte legate de numele senatorilor care au semnat. "Eu stiu ca sesizarea este beton armat si cei noua membri ai CCR nu au cum sa nu aprobe aceasta sesizare pentru ca acolo se creeaza cetateni de categorii diferite, impotriva Legii fundamentale", a completat C.V. Tudor.

Camera Deputatilor a acceptat, marti, un amendament al PSD, la legea uninominalului, care prevede alegerea presedintilor de CJ prin acest tip de scrutin, PNL, UDMR, PC si PRM atentionand in timpul dezbaterilor ca legea ar putea fi declarata neconstitutionala.

Liberalii au aratat ca amendamentul PSD este neconstitutional si nu poate fi acceptat pentru ca aceasta lege e pentru alegerea Parlamentului. Deputatul UDMR Marton Arpad a spus ca formatiunea sa este de acord cu modificarea modului de alegere a sefilor Consiliilor, dar ca Parlamentul nu poate risca sa voteze o lege ce poate fi declarata neconstitutionala.

In ciuda opozitiei celor patru partide, amendamentul PSD a fost adoptat cu larga majoritate, adica cu 132 de voturi pentru, 42 impotriva si 62 de abtineri. Ulterior, PNL a precizat ca reprezentantii liberali isi declina responsabilitatea in situatia in care Legea votului uninominal va fi blocata din cauza declararii ca neconstitutional al articolului referitor la alegerea presedintilor de consilii judetene.

PNL a sustinut ca o eventuala compromitere a uninominalului va fi din vina PSD si PD-L, care au insistat pentru includerea prevederii in Lege, desi situatia putea fi rezolvata prin adoptarea imediata a unui act normativ separat.

PRM a anuntat de marti ca va strange semnaturi pentru depunerea unei sesizari la CCR. Pentru a ataca o lege la CCR este nevoie de semnaturile a cel putin 50 de deputati sau 25 de senatori, astfel incat PRM are nevoie de adeziunea altor parlamentari.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Corneliu Vadim Tudor, #PRM, #CCR , #PRM