Procesul lui Vadim, amanat pana in septembrie

Marti, 21 Iunie 2011, ora 10:31
1400 citiri
Procesul lui Vadim, amanat pana in septembrie
Foto: Arhiva

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat, marti, pentru 29 septembrie, judecarea procesului presedintelui Partidului Romania Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor.

Vadim Tudor a fost trimis in judecata pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, in legatura cu scandalul provocat, pe 4 ianuarie, la evacuarea sediului PRM.

Avocatii au cerut marti amanarea procesului, motivand faptul ca presedintele PRM are un deces in familie, urmand sa fie depusa la dosar o copie dupa certificatul de deces.

Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata de procurori dupa ce un executor judecatoresc a sosit, pe 4 ianuarie, la sediul PRM din str. Emile Zola din Capitala, insotit de politisti, pentru a evacua cladirea, in urma unei noi somatii emise pe baza unei hotarari a Judecatoriei Sectorului 1.

Vadim, circ la tribunal: As vrea sa taceti doua ore, vreau sa tin un discurs istoric

Incercarea de evacuare s-a soldat cu un scandal, presedintele PRM, impreuna cu mai multi membri ai formatiunii, opunandu-se actiunii executorului judecatoresc.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc si smulgerea din mana acesteia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.

De asemenea, europarlamentarul a agresat fizic si a smuls cascheta unui agent de politie care facea parte din efectivele care au acordat sprijin legal executorului judecatoresc.

In plus, presedintele PRM l-a agresat fizic si l-a bruscat pe un comisar de politie, care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu.

"Pe durata actului de executare, inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte si expresii, a comis acte, gesturi si manifestari care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natura sa creeze indignare si dezaprobare. Comportamentul sau a ajuns la cunostinta opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presa si a produs scandal public", mai sustin procurorii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#crneliu vadim tudr scandal evacuare prm, #vadim tudor evacuare prm proces, #proces Corneliu Vadim Tudor , #PRM