Procesul lui Vadim, amanat pana in septembrie

Marti, 21 Iunie 2011, ora 10:31
1379 citiri
Procesul lui Vadim, amanat pana in septembrie
Foto: Arhiva

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat, marti, pentru 29 septembrie, judecarea procesului presedintelui Partidului Romania Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor.

Vadim Tudor a fost trimis in judecata pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, in legatura cu scandalul provocat, pe 4 ianuarie, la evacuarea sediului PRM.

Avocatii au cerut marti amanarea procesului, motivand faptul ca presedintele PRM are un deces in familie, urmand sa fie depusa la dosar o copie dupa certificatul de deces.

Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata de procurori dupa ce un executor judecatoresc a sosit, pe 4 ianuarie, la sediul PRM din str. Emile Zola din Capitala, insotit de politisti, pentru a evacua cladirea, in urma unei noi somatii emise pe baza unei hotarari a Judecatoriei Sectorului 1.

Vadim, circ la tribunal: As vrea sa taceti doua ore, vreau sa tin un discurs istoric

Incercarea de evacuare s-a soldat cu un scandal, presedintele PRM, impreuna cu mai multi membri ai formatiunii, opunandu-se actiunii executorului judecatoresc.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc si smulgerea din mana acesteia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.

De asemenea, europarlamentarul a agresat fizic si a smuls cascheta unui agent de politie care facea parte din efectivele care au acordat sprijin legal executorului judecatoresc.

In plus, presedintele PRM l-a agresat fizic si l-a bruscat pe un comisar de politie, care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu.

"Pe durata actului de executare, inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte si expresii, a comis acte, gesturi si manifestari care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natura sa creeze indignare si dezaprobare. Comportamentul sau a ajuns la cunostinta opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presa si a produs scandal public", mai sustin procurorii.

Eveniment Quarterly Report

Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
Social-democraţii precizează că o persoană va putea să îşi cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash pe zi, aceasta...
#crneliu vadim tudr scandal evacuare prm, #vadim tudor evacuare prm proces, #proces Corneliu Vadim Tudor , #PRM