Scandal in PRM: Mihaescu cere locul lui Becali in PE. AEP spune ca nu are competenta

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 16:02
3140 citiri

Vicepresedintele AEP Marian Muhulet a declarat, marti, ca daca Eugen Mihaescu este nemultumit ca PRM nu il sustine pe el sa ocupe locul vacant din PE, poate ataca decizia in justitie si ca Autoritatea nu are competenta legala sa se amestece in problemele interne ale PRM.

"PRM ne-a indicat ca dl Zamfirescu va ocupa postul vacant in Parlamentul European, ceilalti nu mai sunt membri. (...) AEP nu are competenta legala sa se amestece in problemele interne ale PRM", a declarat acesta.

De asemenea, Muhulet a precizat ca daca Eugen Mihaescu este nemultumit de decizia partidului, acesta poate ataca in justitie, iar, daca i se da castig in instanta, atunci PE va fi anuntat de aceasta actiune si Mihaescu va ocupa functia de europarlamentar.

Vadim a sarit peste locurile 4-6?

Peremistul Eugen Mihaescu sustine ca el, si nu Dan Zamfirescu, trebuie sa mearga in PE pe locul vacantat de Gigi Becali si a informat AEP ca este indreptatit la acest post, fiind membru cu drepturi depline, contrar celor spuse de Corneliu Vadim Tudor,care comite un "abuz" sustinandu-l pe Zamfirescu.

Mihaescu spune ca presedintele PRM a decis sa sara peste el, "sa sara peste locul cinci, doamna profesoara Angela Balan si peste locul sase, domnul Dumitru Avram, redactor sef al publicatiilor vadimiste, ca sa-i dea mandatul fostului militian Dan Dumitru Zamfirescu".

Gigi Becali, inlocuit la Bruxelles de un fost securist

Mihaescu afirma ca are carnetul stampilat si semnat pana in decembrie 2012, cu toate ca Vadim Tudor ar fi sustinut ca el s-a autosuspendat din partid prin neplata cotizatiei si de aceea nu l-a trimis la PE.

AEP a informat marti ca "PRM, printr-o adresa semnata de presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, a precizat ca cel care va ocupa locul lui George Becali la Parlamentul European va fi Dan Dumitru Zamfirescu, al saptelea candidat de pe lista PRM de supleanti pentru Parlamentul European".

Potrivit legii romane, in cazul vacantarii unui post de europarlamentar, "survenita ca urmare a demisiei, a pierderii drepturilor electorale, a incompatibilitatii cu calitatea de parlamentar european sau a decesului, mandatele pentru locurile vacante sunt atribuite urmatorilor pe listele de candidati, in ordinea in care au fost inscrisi pe aceste liste, daca pana la data validarii pentru ocuparea locurilor vacante partidele sau formatiunile politice pe listele carora au candidat confirma, in scris, ca apartin acestora".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Eugen Mihaescu Parlamentul European, #loc Becali Parlament European, #Vadim inlocuitor Becali PE , #PRM