Tismaneanu despre Vadim: Un personaj tragicomic cu vocabular de birjar

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 14:27
2513 citiri
Tismaneanu despre Vadim: Un personaj tragicomic cu vocabular de birjar

Politologul Vladimir Tismaneanu se declara stupefiat de comportamentul de "macho turbat" demonstrat marti de Corneliu Vadim Tudor in timpul evacuarii PRM din sediul sau de catre executori.

"Exista imagini in fata carora ramai efectiv fara cuvinte. Priviti halucinanta scena de la incercarea de evacuare a sediului PRM, urmariti gesticulatia lui Vadim Tudor, tranzitiile subite de la furie apoplectica la bufonerie isterizata. Un comportament de macho turbat, specific pentru fantasmele militarismului falocratic cu nostalgii anotonesciene si ceausiste. Daca ar putea, ar infiiinta maine (ori chiar azi) lagare in care sa-i expedieze pe toti cei care indraznesc sa i se opuna. Ar face-o cu sprijinul securistilor pe care i-a cultivat cu fraterna dragoste de-a lungul atator decenii, inca din perioada cand scria articole huliganice la "Saptamana" lui Eugen Barbu. Pe cine blameaza Vadim? Evident, pe Traian Basescu. Ma mir ca n-a vorbit inca de Marko Bela, de GDS ori de Fundatia Soros", comenteaza Vladimir Tismaneanu pe blog.

Acesta il descrie pe Vadim Tudor ca fiind "europarlamentarul peremist, personajul tragicomic cu vocabular de birjar, demagogul care a ajuns in turul doi la alegerile din 2000, vicepresedintele Senatului Romaniei pana in decembrie 2009, decorat de Ion Iliescu cu 'Steaua Romaniei', sicofantul de serviciu al ceausismului, sabotorul en titre al condamnarii comunismului, propagatorul xenofobiei, al antisemitismului in formele cele mai vehemente".

Istoricul isi exprima dezamagirea si fata de lipsa de reactie a societatii civile si a presei fata de manifestarile liderului PRM. "Nu cred ca s-a mai intamplat ceva similar in vreo alta capitala din lumea post-comunista. Ori, daca s-a intamplat, presa democratica si societatea civila au reactionat imediat cu oroare, indignare si revolta", subliniaza Tismaneanu.

C.V.Tudor a adresat marti injurii si a stropit cu apa executorul judecatoresc venit sa evacueze sediul PRM. Liderul PRM i-a spus executoarei "catea turbata", "pitica nenorocita" sau "vita incaltata", si i-a luat unui politist prezent la evacuare cascheta de pe cap, aruncandu-i-o pe jos.

C.B.

Eveniment Quarterly Report

Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 3 octombrie, legea privind constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor...
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a criticat în plenul legislativului european de la Strasbourg atacurile AUR asupra profesorilor și...
#vadim evacuare, #Tismaneanu Vadim , #PRM