Vadim acuza procurorul care il ancheteaza de "cercetare abuziva"

Luni, 28 Februarie 2011, ora 13:47
1610 citiri
Vadim acuza procurorul care il ancheteaza de "cercetare abuziva"
Foto: Arhiva

Presedintele PRM C. V. Tudor il acuza pe procurorul Daniela Anton, care il ancheteaza in cazul evacuarii sediului partidului, de cercetare abuziva, afirmand ca aceasta ar fi facut remarci politice la adresa sa in timpul anchetei, o plangere penala impotriva magistratului fiind depusa luni.

Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor s-a prezentat luni la sediului Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), insa nu a intrat in sediul institutiei. In schimb, europarlamentarul l-a acuzat in fata presei pe procurorul care il ancheteaza in cazul evacuarii sediului partidului, din 4 ianuarie, de cercetare abuziva, spunand ca Daniela Anton ar fi facut afirmatii politice si jignitoare la adresa sa in timpul audierilor.

De altfel, europarlamentarul a afirmat ca avocata sa, Mariana Stefan, va depune odata cu plangerea penala si inregistrari ale audierilor, care ar veni in sprijinul acuzatiilor aduse magistratului, dar si o cerere de recuzare a procurorului, pe motiv ca nu i-ar fi admis nicio cerere de probe sau martori.

Pe de alta parte, liderul PRM a tinut sa le arate jurnalistilor martisorul pe care intentioneaza sa il trimita sefului statului, Traian Basescu - o pereche de catuse, legata cu fir alb-rosu, avand inscriptionata "Martisor pentru Basescu".

La randul sau, avocata europarlamentarului, Mariana Stefan, a afirmat ca va depune plangerea penala impotriva procurorului Daniela Anton si a trimis sesizari cu privire la comportamentul acesteia din timpul audierilor la CSM si catre Senat. Aparatorul a precizat ca inregistrarile discutiilor dintre clientul sau si magistrat au fost facute strict in interesul apararii.

"Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au sesizat din oficiu, azi 5 ianuarie 2011, in cazul privind evacuarea Partidului Romania Mare din sediul din strada Emile Zola nr. 2, sector 1, Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si nerespectarea hotararilor judecatoresti de catre Corneliu Vadim Tudor", informeaza reprezentantii Parchetului.

Procurorii s-au sesizat din oficiu in urma studierii celor 14 rapoarte intocmite de politistii din cadrul Sectiei 1 Politie, prezenti la actiunea de evacuare demarata marti de catre executorul judecatoresc indrituit a pune in executare ordonanta presedintiala de evacuare. Rapoartele au fost inaintate Ministerului Public de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

"Din continutul rapoartelor a rezultat faptul ca pe parcursul derularii procedurii de punere in executare a hotararii mai sus mentionate, numitul Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar, presedintele Partidului Romania Mare, a amenintat in mod direct executorul judecatoresc, precum si pe unii dintre politisti, a exercitat asupra acestora acte de violenta, a intrebuintat in mod nemijlocit cuvinte insultatoare la adresa persoanelor susmentionate, impotrivindu-se in acest fel la executarea unei hotarari judecatoresti", mai spun reprezentantii Parchetului General.

Eveniment Quarterly Report

Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 3 octombrie, legea privind constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor...
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a criticat în plenul legislativului european de la Strasbourg atacurile AUR asupra profesorilor și...
#Vadim proces evacuare sediu, #Corneliu Vadim Tudor proces, #Vadim evacuare sediu PRM , #PRM
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Nu stiu de ce dar mie Vadim imi trezeste repulsie si as zice ca ar merita o lectie aspra pentru modul cum s-a comportat la evacuarea din sediul PRM.