Vadim ii arata svastica lui Bush, un "terorist" si un "handicapat"

Vineri, 04 Aprilie 2008, ora 07:43
5390 citiri
Vadim ii arata svastica lui Bush, un "terorist" si un "handicapat"

In mijlocul desfasurarii lucrarilor summit-ului NATO, vicepresedintele Senatului Corneliu Vadim Tudor (PRM) a publicat pe prima pagina a saptamanalului pe care-l conduce ca redactor-sef, "Romania Mare", un text anti-Bush, informeaza Evenimentul Zilei de vineri.

Acesta era insotit de doua simboluri, unul fascist, celalalt comunist: svastica, respectiv secera si ciocanul. "Traiasca si infloreasca summit-ul NATO, farul calauzitor al omenirii, condus catre noi culmi de civilizatie si progres de teroristul nr. 1 al Planetei, George W. Bush!", este textul editiei tiparite a publicatiei.

Asta in timp ce pe editia on-line textul este modificat catre final - "Traiasca (...) de handicapatul nr. 1 al Planetei, George W. Bush!". Legislatia romaneasca interzice "utilizarea in public a simbolurilor fasciste" prin Ordonanta de Urgenta nr. 31 din 13 martie 2002 si stabileste pedepsirea acestei infractiuni cu "inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi".

In cazul persoanelor juridice, fapta se sanctioneaza cu amenda de la 2.500 lei noi la 15.000 lei noi. "Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii se fac de catre personalul imputernicit in acest scop de catre ministrul culturii si cultelor, precum si de catre personalul special abilitat din cadrul Ministerului de Interne", se arata in Ordonanta nr. 31.

Ministrul culturii, Adrian Iorgulescu (PNL), a declarat ca nu s-a mai confruntat pana acum cu o situatie de acest fel, de aceea se va consulta cu secretarul general al institutiei, Virgil Nitulescu, si va avea o discutie cu reprezentantii Ministerului de Interne, responsabil si el cu sanctionarea utilizarii in public si a raspandirii simbolurilor fasciste.

Presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, spune ca C.V. Tudor va scapa probabil nepedepsit: "Banditul de Vadim stie sa-si dozeze sarjele. El se apara spunand ca textul e o parodie - il critica pe Bush in contextul a doua simboluri condamnate. Nu ridica in slavi nici nazismul, nici comunismul, ci le foloseste ca simboluri negative. Simpla folosire a simbolului nazist, svastica, nu poate fi condamnata, acest fapt nu e suficient pentru stabilirea unei pedepse", a explicat Toma, care completeaza: "Imaginea respectiva trebuie analizata in context".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Vadim, #ziar, #Bush , #PRM