Vadim nu a vrut sa dea o declaratie procurorilor

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 17:49
1831 citiri
Vadim nu a vrut sa dea o declaratie procurorilor
Foto: freegigi.ro

Presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, s-a prezentat din nou vineri la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de tulburarea linistii si ordinii publice, ultraj si nerespectare a unei decizii judecatoresti.

Corneliu Vadim Tudor le-a promis jurnalistilor ca le va face "dezvaluiri cutremuratoare", dupa ce va sta de vorba cu procurorii.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a refuzat apoi sa dea o declaratie procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, invocand faptul ca are imunitate de europarlamentar.

"Nu am dat nicio declaratie. (...) Le-am spus din nou ca am imunitate parlamentara si nu au voie sa inceapa urmarirea penala impotriva mea", a spus Corneliu Vadim Tudor, la iesirea din sediul Parchetului.

Avocata sa, Mariana Stefan, a declarat ca a ridicat la Parchetul General o exceptie in care solicita incetarea anchetei, sustinand ca presedintele PRM are imunitate si faptele imputate de procurori au o legatura directa cu activitatea sa de europarlamentar.

Pe 5 ianuarie, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a anuntat ca Parchetul General a deschis un dosar penal in cazul scandalului provocat de europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor la evacuarea sediului PRM, acesta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti.

Un executor judecatoresc a sosit, pe 4 ianuarie, la sediul PRM din str. Emile Zola din Capitala, insotit de politisti, pentru a evacua sediul PRM, in urma unei noi somatii emise pe baza unei hotarari a Judecatoriei sectorului 1.

Incercarea de evacuare s-a soldat cu un scandal, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, impreuna cu mai multi membri ai formatiunii, opunandu-se actiunii executorului judecatoresc. In cele din urma, PRM a fost evacuat din sediu, dupa mai multe ore in care s-a incercat convingerea conducerii partidului sa iasa din cladirea revendicata de fostii proprietari.

Eveniment Quarterly Report

O nouă întâlnire a lui Klaus Iohannis cu liderii europeni. Evenimentele importante la care participă șeful statului
O nouă întâlnire a lui Klaus Iohannis cu liderii europeni. Evenimentele importante la care participă șeful statului
Preşedintele Klaus Iohannis va participa joi, la Granada, la cel de-al treilea Summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), urmând ca vineri să fie prezent la reuniunea informală a...
Propaganda politică, interzisă în școli și în vecinătate. Proiectul inițiat după ”atacul de tip legionaro-fascist” al AUR la SNSPA
Propaganda politică, interzisă în școli și în vecinătate. Proiectul inițiat după ”atacul de tip legionaro-fascist” al AUR la SNSPA
Partidul REPER a inițiat o propunere legislativă de modificare şi clarificare a legii educaţiei, în urma ”incidentului de natură fascistă” desfăşurat de AUR într-o instituţie...
#vadim proces, #vadim scandal evacuare prm , #PRM