Vadim Tudor: Nu exista niciun Tinut Secuiesc, aici este Romania!

Sambata, 20 Martie 2010, ora 17:48
4540 citiri
Vadim Tudor: Nu exista niciun Tinut Secuiesc, aici este Romania!
Foto: Arhiva

Presedintele PRM, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, a facut, sambata, la adunarea de la Toplita, un apel catre cei din Harghita, Covasna si Mures la "fratie si la concordie", dand asigurari, totodata, ca Legea statutului minoritatilor nu va fi adoptata.

"Trebuie sa traiti in pace aici, pentru ca noi plecam si voi ramaneti. Mesajul PRM pentru dumneavoastra este unul de fratie, de concordie cu toate minoritatile care taiesc aici, pe aceste meleaguri binecuvantate, cu o singura conditie: toata lumea sa respecte statul national unitar roman. Nu exista niciun Tinut Secuiesc, aici este Romania", a spus Vadim, citat de Mediafax.

Lidrul PRM a fost indelung aplaudat de participantii la adunare, acestia scandand "Vadim,Vadim" si agitand steaguri tricolore.

El a dat asigurari ca Legea statutului minoritatilor nu va fi adoptata, la fel cum "nu va avea trecere" oficializarea limbii maghiare "in Romania".

Un discurs similar a tinut si presedintele PSD, Victor Ponta, participant la intalnire. Acesta i-a asigurat pe cei prezenti ca, "Ardealul este in Romania si niciun roman nu trebuie sa plece din locul in care s-a nascut pentru a fi in tara lui. Iar Tinutul Secuiesc nu este in Romania pentru ca nu exista Tinutul Secuiesc".

Alaturi de PSD, Victor Ponta, la manifestare s-au mai aflat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor Viorel Hrebenciuc, senatorul PSD Titus Corlatean, vicepresedintele PC Bogdan Diaconu, presedintele PRM, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, secretarul genernal al PRM, Gheorghe Funar si vicepresedintele PNL Norica Nicolai.

Adunarea de la Toplita a fost deschisa cu intonarea imnului de stat, dupa care a fost rostit "Tatal nostru". In sala s-a scandat "Ardealul este pamant romanesc". Foarte multi dintre participanti au fulare tricolore si sunt imbracati in costume populare.

Inainte de adunare a avut loc o sedinta a conducerii Forumului Civic al Romanilor din Covasna si Harghita. In cadul adunarii vor fi discutate, printre altele, decizia declararii limbii maghiare ca limba oficiala in "asa-zisul Tinut Secuiesc" de catre adunarea Alesilor Locali din Secuime la Sfantu Gheorghe, statutul limbii romane si probleme ale convietuirii etnice in judetele Covasna, Harghita si Mures.

La sfarsitul adunarii, in urma dezbaterilor, se va adopta un memorandum care va fi adresat autoritatilor statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Vadim Tudor Tinut Secuiesc, #Vadim Tudor Toplita , #PRM