Vadim Tudor, trimis in judecata in cazul evacuarii sediului PRM

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 11:17
3290 citiri
Vadim Tudor, trimis in judecata in cazul evacuarii sediului PRM
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata in cazul evacuarii sediului PRM din Bucuresti.

Presedintelui PRM i se aduc acuzatii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, se arata intr-un comunicat al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, remis miercuri Ziare.com.

"Cu prilejul punerii in executare silita, la data de 4 ianuarie 2011, a unui titlu executoriu privind un imobil situat in Bucuresti, Sector 1, inculpatul Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc S.P.D. si smulgerea din mana acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat", de arata in comunicatul Inaltei Curti.

In aceleasi imprejurari, precizeaza instanta, Vadim Tudor "a agresat fizic si a smuls cascheta agentului de politie D.M. care facea parte din efectivele de politisti care au acordat sprijin legal executorului judecatoresc pentru executarea titlului executoriu. De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic si l-a bruscat pe comisarul de politie V.M. care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu".

Procesul liderului PRM Corneliu Vadim Tudor va incepe pe 21 iunie, la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Vadim: E mai rau ca in procesul lui Kafka

"Am treburi mai serioase decat sa ma pun la mintea unor personaje care falsifica actul de justitie. E de ras, n-am ce sa... Daca cineva crede ca eu ma sperii ca m-a trimis cineva in judecata sub acuzatia grava de smulgere a hartiilor din mana, ce pot sa comentez la asemenea aberatie? De ce le-au trebuit trei luni dupa sesizarea Laurei Codruta Kovesi? Ca si-au dat seama ca e foarte subtire probatoriu", a comentat europarlamentarul, aflat la Strassbourg, pentru Antena3.

Corneliu Vadim Tudor s-a plans ca nu i s-au acceptat probe sau martori, iar procesul aminteste de faimoasa carte a lui Kafka. "Ce e straniu aici nu mi s-a acceptat niciun martor, nicio proba, e mai rau ca in procesul lui Kafka, mai rau ca in procesele si epurarile ca pe vremea lui Stalin. Cum domne', avem si noi o caseta filmata cu vicepresedinta organizatiei de femei careia i-au sucit mana la spate, au bruscat-o", a adaugat eurodeputatul.

El s-a intrebat "ce justitie e asta?" in conditiile in care PRM este tarat in procese, iar "talharii care au infometat poporul sunt in libertate si ne rad in nas".

Intr-o interventie la Realitatea TV, Corneliu Vadim Tudor a mai comentat pe acest subiect: "E o mascarada judiciara marca Basescu, n-apuca el sa ma condamne el pe mine ca il bag eu la puscarie intai". "Ce e aia tulburarea ordinii publice in biroul meu? Poate o tulbur si in pivnita si in baia mea", a incheiat el ironic.

D.R.

Eveniment Quarterly Report

Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 3 octombrie, legea privind constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor...
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a criticat în plenul legislativului european de la Strasbourg atacurile AUR asupra profesorilor și...
#Vadim Tudor judecata, #vadim tudor evacuare prm , #PRM