Vadim Tudor, urmarit penal in dosarul evacuarii sediului PRM (Video)

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 12:13
5365 citiri
Vadim Tudor, urmarit penal in dosarul evacuarii sediului PRM (Video)
Foto: presalocala.com

Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala pe numele presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti, in dosarul privind evacuarea sediului partidului, a declarat, luni, avocata Mariana Stefan.

Pe de alta parte, vicepresedintele PRM, Marius Marinescu, audiat, luni, in calitate de martor in dosar, a precizat, la plecarea de la Parchetul General, ca liderul partidului se va prezenta marti la Parchet, pentru a fi la randul sau audiat.

Totodata, Marius Marinescu a amintit ca Vadim Tudor are o mana rupta dupa incidentele din 4 ianuarie, de la evacuarea imobilului din strada Emile Zola din Capitala, in timp ce alti doi membri ai PRM au fost spitalizati. Marinescu a calificat evacuarea sediului partidului drept un abuz si "viol de domiciliu". Mai mult, a adaugat vicepresedintele PRM, "toata aceasta actiune nu face decat sa il propulseze pe domnul presedinte (Corneliu Vadim Tudor, n.r.) la Cotroceni".

Vicepresedintele PRM Marius Marinescu s-a prezentat luni dimineata la Parchetul General, unde a fost citat in calitate de martor in dosarul deschis pentru ultraj si nerespectaarea unei hotarari judecatoresti pe numele lui Corneliu Vadim Tudor, in legatura cu evacuarea sediului partidului. Tot luni este asteptat pentru audieri si Codri Stefanescu.

"Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au sesizat din oficiu, azi 5 ianuarie 2011, in cazul privind evacuarea Partidului Romania Mare din sediul din strada Emile Zola nr. 2, sector 1, Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si nerespectarea hotararilor judecatoresti de catre Corneliu Vadim Tudor", informeaza reprezentantii Parchetului.

Procurorii s-au sesizat din oficiu in urma studierii celor 14 rapoarte intocmite de politistii din cadrul Sectiei 1 Politie, prezenti la actiunea de evacuare demarata marti de catre executorul judecatoresc indrituit a pune in executare ordonanta presedintiala de evacuare. Rapoartele au fost inaintate Ministerului Public de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

"Din continutul rapoartelor a rezultat faptul ca pe parcursul derularii procedurii de punere in executare a hotararii mai sus mentionate, numitul Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar, presedintele Partidului Romania Mare, a amenintat in mod direct executorul judecatoresc, precum si pe unii dintre politisti, a exercitat asupra acestora acte de violenta, a intrebuintat in mod nemijlocit cuvinte insultatoare la adresa persoanelor susmentionate, impotrivindu-se in acest fel la executarea unei hotarari judecatoresti", mai spun reprezentantii Parchetului General.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Cornelui Vadim Tudor, #urmarie penala evacuare sediu , #PRM