Seful diplomatiei ucrainene nu a venit la Bucuresti din cauza lui Vadim

Joi, 19 August 2010, ora 22:01
4484 citiri
Seful diplomatiei ucrainene nu a venit la Bucuresti din cauza lui Vadim
Foto: 1235.ro

Seful diplomatiei ucrainene, Konstantin Hriscenko, nu a venit inca in vizita in Romania din cauza declaratiilor revizioniste ale unor lideri politici de la Bucuresti, a declarat, joi, un oficial din MAE de la Kiev, dand exemplul "reprezentantilor Partidului Romania Mare".

Conducerea Ucrainei monitorizeaza atent toate declaratiile politicienilor romani si ale reprezentantilor Partidului Romania Mare in legatura cu "revizuirea granitelor Ucrainei in favoarea Romaniei" si revenirea Bucovinei si a altor teritorii ucrainene la Romania.

Acesta este si motivul pentru care ministrul ucrainean de Externe, Konstantin Hriscenko, nu a facut inca o vizita oficiala in Romania, a declarat joi Oleg Volosin, directorul biroului de presa al Ministerului de Externe de la Kiev, potrivit NewsIn.

Granitele Romaniei nu vor mai fi niciodata acelea din 1918-1940, cand Bucovina si Transcarpatia erau integrate teritoriului romanesc, a subliniat oficialul ucrainean.

Volosin a spus ca Ucraina nu agreeaza faptul ca Romania, desi nu la nivel oficial, prezinta Bucovina drept teritoriu romanesc.

Ucraina nu va da Romaniei niciun centimetru de pamant, a declarat ferm Oleg Volosin.

"Credem ca trebuie sa avem relatii bune cu toti vecinii, inclusiv cu Romania, care este vecina noastra dintotdeauna, este membra UE...In acelasi timp, nimeni in guvernul ucrainean nu va face concesii unilaterale si fara temei Bucurestiului. Am dori foarte mult ca Bucurestiul sa inteleaga in cele din urma ca granita Ucrainei nu va fi schimbata niciodata", a subliniat oficialul de la Kiev.

Pe de alta parte, el a dat asigurari ca Ucraina este interesata sa imbunatateasca relatiile cu Romania.

"Suntem foarte interesati sa avem relatii de buna vecinatate cu Romania, astfel incat Bucurestiul si Kievul sa fie parteneri de incredere. Avem multe lucruri de facut impreuna", a subliniat Volosin. "Pozitia noastra este foarte simpla si clara: sa traim impreuna, sa ne respectam si sa lucram impreuna", a adaugat el

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#declaratii politicieni romani, #Ucraina reviziuire granite , #stiri Corneliu Vadim Tudor
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza veni-vidi-ciuciu
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Atata timp cat guvernul Romaniei, Presedintele tarii si Ministerul de externe nu are pretentii teritoriale de la Ukraina