Toni Grecu: Ma declar in greva de satira politica

Vineri, 10 Octombrie 2008, ora 10:32
3752 citiri
Toni Grecu: Ma declar in greva de satira politica
Foto:Protv Magazin

Fondatorul Grupului "Divertis", Toni Grecu, spune ca satira politica a fost inlocuita de prestatia alesilor poporului, realitatea depasind cu mult parodia comediantilor.

Invitat in redactia cotidianului Adevarul, fostul lider al grupului "Divertis" constata cu amaraciune ca ne paraziteaza o clasa de mitocani imbogatiti si ca politica autohtona a generat personaje cu exagerat de mult umor involuntar.

Toni Grecu a povestit cu binecunoscutul umor care il caracterizeaza despre cenzura din perioada comunista, despre cum li se interceptau convorbirile telefonice si cum dadeau cu subsemnatul colegii de birou. "Am aflat acum doi ani ca, dupa ce am plecat de la Bacau, au fost chemati oameni din biroul in care lucram sa dea cu subsemnatul la Securitate si sa relateze ce dialoguri aveam eu cu ei si ce bancuri spuneam si ce texte scriam. Am avut pe urma pe cineva care m-a urmarit, pentru ca aveam inconstienta sa scriu glume politice".

Extrem de acid, fostul lider al "divertisilor" mai spune ca inainte de 1989 umorul avea la baza aluzia. "Se radea apasat si dupa colt, cu mana la gura - intotdeauna se rade mai bine cu mana la gura decat cu gura mare, cu hahaituri, fara nicio limita".

In opinia sa insa, cea mai mare diferenta intre umorul de dinainte si cel de dupa Revolutie consta in tinta in care se aruncau sagetile. "Toti aveam o singura tinta in ceea ce priveste ura. Ura nu era disipata ca acuma, la cate partide si la cati fraieri conduc tara asta. Pe cine sa urasti, pe Basescu, pe Tariceanu, pe Vadim? Cata ura poti sa ai in tine ca sa-i urasti pe toti la fel? Acolo era totul concentrat, era un target, 20 de milioane de oameni croiti pe unul singur! Mi se face si acum pielea de gaina cand ma gandesc ce reactii puteau sa aiba oamenii la spectacolele pe care le faceam si la glumele, la soparlele pe care le strecuram", isi aminteste cu nostalgie Toni Grecu.

"Nu mai e loc de parodie si ma declar, intr-un mod neoficial, in greva de satira politica"

Acesta nu a ratat prilejul de a comenta putin cariera doamnelor din politica romaneasca. Astfel, in opinia sa "Mona Musca e o victima a unei manipulari grosolane si ordinare", Ana Birchall este "o prezenta meteorica", in timp ce Adriana Saftoiu "ar fi buna de ministru de Interne", pentru ca "este o femeie super, stie masura, nu spune prostii, e sobra si ataca, daca e cazul, cu masura". Dar Elena Udrea? "Mie imi place Elena Udrea. Sa subliniati asta! Femeia asta a aparut sa tricoteze un fularas la o emisiune de duminica dupa-amiaza si toata presa din Romania a vorbit doua saptamani despre chestia asta. Numai un animal politic inteligent poate sa faca asa ceva", a comentat Toni Grecu.

In terenul domnilor din politica lucrurile stau si mai simplu. "Domnul Mircea Geoana este un foarte bun actor de comedie involuntar. Si domnul Emil Boc. La cei 'grei' nu ma bag! Un al treilea, ca sa fac un echilibru, e Chiuariu de la PNL, care e un foarte bun purtator de mesaj umoristic involuntar. In privinta actorilor politici voluntari, 'taticii' lor sunt nea Gigi Becali si Vadim Tudor. Ei sunt imbatabili, sunt uriasi. Vadim este spectacol curat. Cum sa mai faci glume cu Vadim, cu Gigi Becali? Poti sa faci glume mai mari decat face Becali despre el, in fata semineului de aur?", se intreaba cu amaraciune fostul lider al grupului "Divertis".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Toni Grecu, #Divertis, #umor, #Elena Udrea, #Corneliu Vadim Tudor, #cenzura , #stiri Corneliu Vadim Tudor