Basescu vrea sa ii retraga decoratia lui Vadim in instanta

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 16:10
3269 citiri
Basescu vrea sa ii retraga decoratia lui Vadim in instanta

Administratia Prezidentiala va contesta la Inalta Curte de Casatie si Justitie decizia Curtii de Apel prin care i se da castig de cauza lui Corneliu Vadim Tudor, in procesul in care liderul PRM a contestat decizia presedintelui Traian Basescu de a-i retrage decoratia "Steaua Romaniei".

"Decizia Curtii de Apel nu este definitiva. Vom apela la caile de atac legale, vom face recurs la Inalta Curte", a precizat consilierul prezidential Stefan Deaconu.

Corneliu Vadim Tudor a afirmat, vinerea trecuta, ca a castigat procesul impotriva deciziei lui Traian Basescu de a-i retrage decoratia "Steaua Romaniei", presedintele PRM citand din Constitutie faptul ca o decoratie poate fi retrasa doar de seful de stat care a decernat-o, in acest caz Ion Iliescu.

"Ieri, (- joi n.r.) la Curtea de apel Bucuresti am castigat procesul impotriva lui Traian Basescu care incercase sa imi retraga decoratia Steaua Romaniei(...). Nu are voie sa retraga o decoratie decat acel sef de stat care a decernat-o. Ori, eu am primit-o in decembrie 2004 de la Ion Iliescu. Prin urmare, am castigat acest proces", a afirmat, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Procesul dintre liderul PRM si Administratia Prezidentiala a debutat in iunie 2007, la scurt timp dupa decizia de retragere a medaliei "Steaua Romaniei", conferita lui Vadim Tudor, in 2004, de catre fostul sef al statului Ion Iliescu.

Presedintele Romaniei Traian Basescu i-a retras liderului PRM aceasta distinctie, la sfasitul lunii mai 2007, in urma scandalului declansat cu ocazia condamnarii comunismului, in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#presedinta ICCJ, #retrage decoratia, #Vadim Tudor , #Traian Basescu
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
SCUIPAŢII SINCERI cu care a fost decorat TRIBUNUL de ROMÂNII IEŞIŢI în stradă la REVOLUŢIA CONTRA LUI CEAUŞESCU nu vor putea fi RETRAŞI NICIDATĂ din ISTORIA ROMÂNIEI