C. V. Tudor: Basescu hais, Tariceanu cea

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 22:29
2785 citiri
C. V. Tudor: Basescu hais, Tariceanu cea

Ultima saptamana a fost aidoma celor patru ani care au trecut cu Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei si cu Calin Popescu Tariceanu in functia de sef al Executivului, timp in care unul a tras hais si altul cea, iar tara noastra a batut pasul pe loc, acuza presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor.

"Basescu tragea hais, Tariceanu cea si tara a batut pasul pe loc. Romania este singurul stat din lume unde ce a fost furat ramane furat. Suntem o tara de hoti seriosi. Au dat tara pe mana strainilor, au dat-o pe mana strainilor si eu, daca dau in semnal de alarma, sunt extremist. Austeritate de sus pana jos", a acuzat Vadim Tudor, luni, la Realitatea Tv.

Liderul PRM, a explicat, totodata, de ce este alaturi de PD-L si de ce membrii PRM sustin actul normativ al PD-L prin care Calin Popescu Tariceanu este dat in judecata pentru abuz in serviciu, cat si motiunea de cenzura ce are ca obiectv demisia Guvernului.

"Ce rezolva motiunea? Arata ca acest stat trebuie sa se conduca dupa legi, nu se poate sa traim in jungla. Nu. Tariceanu trebuie sa intelega ca da raportul in fata Parlamentului, nu invers", a explicat liderul opozitiei.

In plus, C. V. Tudor l-a acuzat pe Tariceanu ca "alocarile bugetare au fost date pentru PSD si PNL si pentru colegiile unde candideaza aceste partide, ceea ce inseamna de trei ori mai mult decat ar insemnna majorarea salariilor".

Tariceanu si sefii de agentii

"Stiti ca Petrom a fost vandut cu 668 de milioane de euro si face peste 17 miliarde de euro si nici nu l-a privatizat? Am trecut Petromul in patrimoniul statului austriac. Stie Tariceanu de subordonatul sau Emanuel Negrut, care in anul 2007 a castigat 5.500 de euro? Poate Tariceanu stie, dar ii spun eu. Teodor Athansiu a castigat 13.000 de euro pe luna, mai mult decat presedintele SUA. Eugen Teodorovici a castigat in 2007 peste 9.000 de euro pe luna. Nu stie ce se intampla in subordinea lui.

E vorba de principiu. Daca domnul Taricenu stie treburile astea si iese si ne face iresponsabili, eu ce sa mai zic? Eram cu Puiu Hasoti si am numarat de cate ori ne-a facut iresponsabili vineri. De noua ori. Ne-a facut de noua ori iresponsabili, si Parlamentul si pe Basescu", a acuzat liderul PRM.

PRM este aproape de PD-L, ambele partide de opozitie

Corneliu Vadim Tudor a tinut sa sublinieze ca este normal ca PRM sa fie mai apropiat de PD-L pentru ca ambele sunt partide de opozitie.

"Suntem partide de opozitie, PRM si PD-L. Ma inteleg mai bine cu Vasile Blaga, profesionist redutabil, om de cuvat, decat cu niste falsori. Uite ce au facut astia de la PNL azi. De ce il sacrificati pe Radu Campeanu?", a acuzat peremistul, facand referire la esecul liberalului Radu Campeanu, care a candidat pentru sefia Senatului, insa a pierdut in fata social-democratului Ilie Sarbu.

Tariceanu regreta ca nu a sporit datoria externa a Romaniei

Vadim Tudor a dezvaluit ca l-a intrebat pe premierul Tariceanu cae este datoria externa a Romaniei acum, iar ceaa ce a declarat Calin Popescu Tariceanu l-a socat: "Regret ca n-am ocazia sa sporesc datoria externa a Romaniei".

"Poate cineva sa ne spuna care este nivelul de indatorare publica externa la ora actuala? Daca il intrebi pe Vacaroiu, spune ceva, daca il intrebi pe Stolojan, spune altceva daca il intrebi pe Hrebenciuc, cu totul altceva. Mi-a spus (Calin Popescu Tariceanu n.red.) ca regreta ca n-are ocazia sa sporeasca datoria externa a Romaniei, regreta ca n-a facut datorii de miliarde", a povestit liderul PRM.

Transilvania isi anunta autonomia in decembrie

Corneliu Vadim Tudor a avertizat ca Transilvania isi va proclama autonomia in decembrie pe sistemul Kosovo daca nu se ia atitudine.

"Tinututul Secuiesc, Transilvania, isi va proclama independenta in decembrie, pe sistemul Kosovo si serviciile secrete dorm in 15", a acuzat Vadim, adaugand ca autonomia este sustinuta si de presedintele Ungariei, Solyom Laszlo.

Liderul PRM este de parere ca una dintre solutiile acestei probleme este amanarea alegerilor pentru martie 2009 sau pentru 6 decembrie, "altfel facem alegeri, vorba unui martir al luptei anti-fasciste, cu streangul la gat".

"Daca nu, macar pana in 6 decembrie, ca sa nu dam satisfactie iredentismului unguresc care in 30 noiembrie va organiza referendum pentru proclamarea autonomiei asa-zisului Tinut Secuiesc si pe 1 decembrie sa proclame autonomia. Este un pericol grav care ne pandeste dupa precedentul Kosovo", a declarat C. V. Tudor.

Prin reducere la absurd, sutine Vadim, "Gyorgy Frunda ajunge presedintele Romaniei". "Cum sa fie presedinte cand a spus la Strasbourg ca el nu reprezinta Romania? Asta inseamna duplicitatea liberala".

PRM si Oana Zavoranu

Despre Oana Zavoranu, liderul PRM a explicat ca s-a dus la o ghicitoarea care i-a spus ca n-o sa intre in Parlament, a crezut-o si s-a retras din cursa pentru parlamentare.

"N-a tras nimeni de ea. Si-a facut propria telenovela, uite PRM, nu e PRM, ba candidez, ba nu candidez. Sunt unii membri ai noii generatii care se duc la ghicitoare. A demoblizat-o cineva ca nu intra in Parlament si s-a retras", a povestit Vadim.

Totodata, peremistul a glumit pe seama silicoanelor Oanei Zavoranu: "Nu i-am zis sa si le scoata (silicoanele n.red.). Am vorbit si cu ea si cu Pepe, cand au fost la ziua mea, acum doi ani, si i-am zis 'Daca tu o sa faci un copil, mai Oana, in loc de lapte o sa iasa nisip".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Corneliu Vadim Tudor, #Transilvania, #Traian Basescu, #Calin Popescu Tariceanu, #autonomie , #Traian Basescu