Presa de azi: Sindromul "Mitica" in Parlamentul Romaniei

Sambata, 09 August 2008, ora 09:28
2645 citiri
Presa de azi: Sindromul "Mitica" in Parlamentul Romaniei

Modelul "Dumitru Dragomir" (zis Mitica) de migratie politica este ceva obisnuit in randul partidelor. Formatiunile politice fac schimb de parlamentari, de la un mandat la altul.

Acestia trec dintr-o barca intr-alta in functie de interesle conjuncturale de grup si parasesc barca daca observa ca se scufunda, titreaza Romania libera in editia de sambata.

Important este sa ramana in Parlament, locul de intalnire pentru afacerile profitabile. De altfel, demisionarul din PRM Dumitru Dragomir a avut curajul sa recunoasca o realitate politica, devenita o cutuma: parlamentarii parasesc formatiunea care se scufunda si se orienteaza spre alt partid numai pentru a intra in Parlament.

Mitica Dragomir a spus cinstit, joi, ca pleaca de la PRM pentru ca acest partid nu va mai obtine 5% pentru a intra in Parlament si se orienteaza spre PD-L, "un partid puternic".

Exista doua momente importante ale migratiei politice: 1. imediat dupa alegeri, cand alesii, vazuti cu mandatul in brate, isi pot schimba orientarea politica, daca formatiunea pe lista careia a intrat in Parlament ajunge la putere sau nu;

2. in preajma unor noi alegeri, cand migreaza spre o formatiune care poate castiga alegerile. In legislatura aceasta, aproape un sfert din parlamentari au plecat de la partidul pe lista caruia au intrat in Parlament.

Seful cancelariei prezidentiale, Catalin Avramescu, a declarat, vineri, ca exclude o candidatura a sa pe lista vreunei formatiuni care are in componenta persoane precum Dumitru Dragomir, "unul dintre cele mai reprobabile personaje pe care le-a generat clasa politica in ultimii 18 ani".

"Nu voi candida pe nici o lista de partid alaturi de domnul Dragomir. Chiar ideea ca cineva s-a gandit serios, mie mi se pare ca avem de-a face cu persoane lipsite de busola morala. Noi vorbim despre innoirea clasei politice, iar la televizor apar personaje pe care dupa ce le vezi, regreti ca s-a inventat televizorul cu sonor", a mai spus Avramescu.

Din Ziua aflam ca Mitica sperie intelectualii PD-L in contextul in care seful Cancelariei prezidentiale refuza sa candideze alaturi de fostul peremist.

Prin acest gest, Avramescu a sustinut ca doreste sa se delimiteze de "unul dintre cele mai reprobabile personaje pe care le-a generat clasa politica in ultimii 18 ani".

Seful Cancelariei prezidentiale s-a dezlantuit, vineri, impotriva candidaturii din partea PD-L a presedintelui Ligii de Fotbal, dar si a democrat-liberalilor care l-au ofertat.

Avramescu a facut astfel un pas inapoi, desi isi anuntase intrarea in cursa pentru obtinerea unui fotoliu de senator in urma cu doar doua saptamani. El ar avea de indeplinit o misiune destul de dificila, urmand sa candideze in judetul Prahova, intr-un colegiu din zona Mizil, unde democrat-liberalii nu au reusit sa se impuna la alegerile locale.

"In cazul domnului Dragomir avem de-a face cu una dintre cele mai nefaste prezente de pe scena publica. Prin prezenta lui in PD-L s-ar depasi o limita a infamiei", a tunat consilierul de la Cotroceni, sustinand ca doreste sa se delimiteze "cu orice pret" de "performantele sulfuroase" ale deputatului.

El a adaugat ca nu stie care dintre pedelisti i-ar fi facut oferta lui Dumitru Dragomir, dar "in masura in care a existat cineva, acele persoane sunt lipsite de busola morala". De altfel, Avramescu a precizat, citat de NewsIn, ca a aflat "cu surprindere" de intentiile lui Dragomir.

"M-am alaturat PD-L din dorinta de a contribui, dupa puterile mele, la innoirea clasei politice romanesti. Dar aceasta innoire nu se poate face cu oameni care nu au nimic de-a face cu politica civilizata. De aceea, eu nu voi fi niciodata parte a unui proiect politic alaturi de domnul Dragomir", a punctat Avramescu.

De altfel, el a precizat ca declaratiile privind apropierea de PD-L i-au apartinut exclusiv deputatului ex-PRM si eventual unor "personaje locale" democrat-liberale.

Catalin Avramescu si publicistul Sever Voinescu au anuntat, pe 24 iulie, ca vor candida pentru un mandat de parlamentar din partea PD-L, in Prahova. Seful PRM, Vadim Tudor, l-a ironizat ieri pe Dragomir, multumindu-i ca ii "baga un cutit pe la spate" acum, cand oricum este vanat "ca un criminal de razboi". "Al dracu' domn' Mitica!", a conchis peremistul, referitor la recenta demisie din partid a deputatului.

Tot vineri, liderul PD-L Theodor Stolojan a declarat ca subiectul candidaturii fostului parlamentar PRM Dumitru Dragomir nu a fost discutat inca in Biroul Permanent National.

"Atributiile de a primi sau nu o candidatura apartin filialei partidului din oras, comuna, sector, nu le are Biroul Permanent National. Noi le putem atrage atentia sa respecte Statutul", a spus Stolojan, care a refuzat sa-si spuna parerea in privinta candidaturii lui Dragomir.

Razboi Avramescu - Dragomir, scrie si Adevarul. Avramescu a spus ca nu stie cine dintre pedelisti i-ar fi facut oferta lui Dumitru Dragomir, dar, "in masura in care a existat cineva, acele persoane sunt lipsite de busola morala, daca ele exista".

Seful cancelariei prezidentiale a afirmat ca el s-a alaturat PDL din dorinta de a contribui la innoirea clasei politice, "dar aceasta innoire nu se poate face cu oameni care nu au nimic de-a face cu politica civilizata".

Cel care i-a propus lui Dumitru Dragomir sa candideze din partea democrat-liberalilor a fost primarul din Piatra Neamt, Gheor-ghe Stefan. "Pinalti" este presedintele PDL Neamt, iar la alegerile locale a fost unul dintre "campionii" PDL, obtinand un scor foarte bun in judet si aducand PDL postul de primar al municipiului Piatra Neamt si pe cel de presedinte al Consiliului Judetean Neamt.

"Eu i-am propus sa candideze pe colegiul 4, din municipiul Roman, pentru ca Dragomir este un tip simpatic. Are multa experienta, energie si notorietate. Este un tip hotarat si cred ca va face multe lucruri pentru Roman din Camera Deputatilor. Pe mine nu ma intereseaza scandalurile lui", ne-a declarat Gheorghe Stefan.

El a adaugat ca si-a sustinut vechiul prieten in fata liderilor de la centru. Eu l-am propus pe Dragomir si la nivel central, iar in sedinta Biroului Permanent de luni se va lua o decizie", a subliniat Stefan.

"Va dati seama, oriunde m-as duce, as lua peste 60-70%. La notorietatea mea, oricine ar vrea sa ma aiba alaturi", a spus Dragomir. Acesta sustine ca are planuri personale mari legate de Roman. "Mi-am cumparat o mica proprietate la Roman, unde ma voi stabili la batranete cu sotia.

Imi place PDL-ul, iar cu Stefan sunt prieten de ani buni de zile", a adaugat seful ligii de fotbal.

Corneliu Vadim Tudor i-a multumit amical lui Dumitru Dragomir ca ii "baga un cutit pe la spate". El si-a amintit ca il cunoaste pe Dragomir de 21 de ani, cand au insotit echipa de fotbal "Victoria" a Ministerului de Interne in Cipru si au inotat impreuna, in luna octombrie, in Marea Mediterana.

"Sa-l fi vazut pe Mitica, in slip, cum venea el, taran de la Scornicesti, via Balcesti, inota ca un porc de mare", a descris liderul PRM momentele petrecute pe Insula Afroditei cu presedintele LPF.

Cotidianul comenteaza achizitia Mitica Dragomir intrebandu-se unde e insa Mitzura. In marea zburataceala de la PRM, se duc partidele ca la talcioc sa-si ia cate o piesa de mobilier parlamentar. PD-L-ului i-au cazut ochii pe Mitica Dragomir.

PD-L l-a inghitit pe seful Ligii profesioniste, fara sa strambe din nas si fara sa clipeasca, desi cind a inceput partidul lui Basescu sa sprijine uninominalul cu vorba pretindea ritos ca a inchis usa trecutului si ca nu va mai face achizitii second hand. Dar pentru unii, simpaticul Mitica Dragomir, cu care se intretine Blaga pe culoarul dintre scaune din Camera, probabil ca face parte din categoria pieselor reutilizabile, pe care mai bine le iei tu, decat sa le vezi dupa aceea la altii.

Adica ii anunti, la prospaturi, pe Sever Voinescu si pe Avramescu, iar in contul lor faci o negociere cu prelungiri la "Doi cocosi" si cu fostul edec peremist.

Pe vremea Patrulaterului Rosu, Ion Iliescu le explica occidentalilor de ce bagase FDSN-ul in card cu PUNR-ul si cu PRM-ul: "Nu guvernezi cu cine-ti place, ci cu cine poti!", si se mira ca se uita vesticii la el ca la un sconcs al democratiei.

Acum s-a gasit PD-L, care n-are destul detergent nici pentru unii dintre candidatii sai, sa si-l bage pe Mitica in cosul cu rufe murdare, cu gandul sa-l scrobeasca pana la toamna, pentru uninominal.

Dumitru Dragomir, caruia i-ar mai trebui un cap pentru toate bubele mai vechi si mai noi pe care le are, anunta joi ca s-a dus la PD-L fiindca mai are o lege de trecut prin Parlament si nu-l lasa inima sa se bata pentru ea din opozitie.

Sunt insa voci care sustin ca lui Mitica i-ar trebui batista de parlamentar ca sa puna surdina pe tambalul de tinichea al unor pardalnice de afaceri care sunt pe cale sa-i cauzeze. Deocamdata PD-L-ul nu pare dornic sa se laude cu noua sa achizitie, dupa ce Mitica a batut toba ca se duce sa candideze pe la el prin Oltenia pe numele partidului lui Boc.

Baiat popular, cu simpatizanti la fostele judetene de partid si prin toate sectiile si posturile de politie din tara, Mitica a fost pescuit de strategii PD-L-ului, potrivit principiului secret ca voturile n-au miros.

S-ar putea insa ca unii dintre votantii pedelisti, cu simtul olfactiv mai nazuros, sa nu achieseze la prezenta lui Mitica Dragomir printre favoritii lor, incat racolerii partidului ar trebui sa-i faca rapid o propunere de nerefuzat si peremistei Mitzura Arghezi, pentru impresia artistica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dumitru Dragomir, #PDL, #PRM, #traseism, #politic, #Traian Basescu, #Corneliu Vadim Tudor , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
E
Exilatu'
rank 1
Citesc mai sus sumedenie de comentarii care mai de care mai indignate , ultimative...