Vadim il da in judecata pe Basescu pentru retragerea decoratiei

Vineri, 01 Iunie 2007, ora 15:43
6923 citiri
Vadim il da in judecata pe Basescu pentru retragerea decoratiei

Corneliu Vadim Tudor il va da in judecata pe presedintele Traian Basescu pentru "abuzul" de a-i fi retras ordinul "Steaua Romaniei". Presedintele Traian Basescu a semnat, in urma cu o saptamana, un decret prin care liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a fost retrasa decoratia "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

Liderul PRM a declarat ca il va actiona in instanta pe Traian Basescu pornind de la faptul ca i se imputa ca a gazduit in revista Romania Mare texte ale lui Ion Coja si reactia pe care a avut-o la sedinta legislativului in care Traian Basescu a condamnat crimele comunismului.

"Cenzura a fost desfiintata in Romania", a spus Vadim Tudor referitor la acuzatiile potrivit carora Romania Mare a publicat texte ale publicistului Ion Coja. Potrivit lui C.V. Tudor, decizia lui Traian Basescu este "lovita de nulitate", deoarece, conform Constitutiei, manifestarile de sub cupola Parlamentului beneficiaza de imunitate.

Ordinul "Steaua Romaniei" i-a fost acordta lui Corneliu Vadim Tudor in decembrie 2004, de presedintele din acel moment, Ion Iliescu.

Pe 15 martie 2007, Consiliul de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei", luand act de de solicitarea scrisa adresata in februarie 2007 de Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Oisteanu si Stelian Tanase, Cavaleri ai Ordinului, i-a solicitat lui Corneliu Vadim Tudor ca, in calitatea sa de Cavaler al Ordinului National "Steaua Romaniei", sa prezinte scuze, in mod public, in termen de 15 zile, pentru comportamentul nedemn de un purtator al decoratiei.

Modul in care Vadim Tudor si PRM au protestat la sedinta in care seful statului a condamnat comunismul a afectat profund prestigiul Ordinului National "Steaua Romaniei", a considerat Consiliul de Onoare. Liderul PRM a refuzat sa prezinte scuze, astfel ca membrii Consiliului de Onoare au votat pentru retragerea decoratiei.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...