Vadim Tudor ii cere premierului sa dea UDMR afara de la guvernare

Luni, 18 Februarie 2008, ora 16:48
2101 citiri
Vadim Tudor ii cere premierului sa dea UDMR afara de la guvernare

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, ii solicita premierului Tariceanu "sa dea afara, imediat, din Guvern" UDMR, pentru ca "atenteaza la siguranta nationala si la integritatea teritoriala a Romaniei", in caz contrar va fi acuzat de tradare si adus in fata justitiei, informeaza NewsIn.

"In acest moment, PRM ii cere premierului Calin Popescu-Tariceanu sa dea afara, imediat, din Guvern organizatia iredentista si periculoasa UDMR".

"A eliminat Tariceanu, din Guvern, PD-ul, pentru niste greseli imaginare - de ce n-ar elimina si UDMR-ul, care atenteaza la siguranta nationala si la integritatea teritoriala a Romaniei?", solicita presedintele PRM.

"In eventualitatea ca Tariceanu nu-i scoate, imediat, din Guvernul Romaniei pe teroristii din UDMR - noi il vom acuza de tradare de tara si il vom aduce in fata Justitiei", se arta intr-un comunicat semnat de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

El afirma ca partidul pe care il conduce a luat act, cu ingrijorare, de aparitia celui de-al 47-lea stat al Europei, prin proclamarea, ilegala, a independentei provinciei Kosovo si declara ca actiunea separatistilor albanezi, "reprezinta o insulta grava nu numai la adresa istoriei continentului nostru, ci si impotriva crestinismului".

PRM isi manifesta, totodata, "ingrijorarea fata de precedentul creat prin crearea, artificiala, a asa-zisei Republici Kosovo" si isi exprima "dispretul fata de parada de patriotism pe care in aceste zile o fac unii politicieni, de la alte partide".

Proclamarea independentei regiunii Kosovo, care a avut loc pe 17 februarie, a declansat o opozitie intre reprezentantii partidelor politice romanesti si cei ai organizatiilor maghiare, acestia din urma solicitand ca Romania sa recunoasca actul politic unilateral al formatiunii teritoriale.

O serie de demnitari au vorbit despre crearea unui precedent in cazul Kosovo. Liderul UDMR, Marko Bela, a spus ca Romania trebuie sa recunoasca cat mai repede independenta Kosovo, insa a punctat ca singurul precedent pe care-l considera in aceasta situatie este implicarea autoritatilor internationale in asigurarea unor drepturi minoritatii sarbe din Kosovo, iar nu autonomia ca atare a regiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Vadim, #afara, #ungurii , #UDMR