Eveniment fenomenal petrecut în Somalia: Două structuri extraterestre nemaivăzute pe Pământ, descoperite

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 01:00
7892 citiri
Eveniment fenomenal petrecut în Somalia: Două structuri extraterestre nemaivăzute pe Pământ, descoperite
S-au descoperit două minerale extraterestre nemaivăzute vreodată pe Pământ FOTO: Yahoo

Un eveniment fenomenal s-a întâmplat în Somalia, unde oamenii de știință de la Universitatea Alberta din Edmonton, Canada, au făcut o descoperire neobișnuită. Experții, care au analizat mostre dintr-un corp spațial extraterestru căzut în regiune, un meteorit de 14 tone, au găsit două structuri de minerale nemaivăzute pe Pământ.

Mineralele au fost identificate în al nouălea cel mai mare meteorit găsit de-a lungul vremii pe planeta noastră, potrivit Daily Mail.

Cele două minerale nou descoperite au fost denumite elaliit și elkinstantonit, dar nu au fost făcute publice alte detalii. Meteoritul, numit „El Ali”, este clasificat drept „un complex de fier, IAB”, care este unul dintre cele peste 350 din acea categorie specială – dar este al nouălea cel mai mare meteorit găsit vreodată.

Cel mai important mesaj extraterestru din istorie: S-a descoperit de unde vine, dar mai rămâne un mister VIDEO

Meteoritul a fost numit în onoarea orașului în care a fost găsit, care este numele dat și primului mineral. Al doilea a fost numit după Lindy Elkins-Tanton, director al Inițiativei Interplanetare a Universității de Stat din Arizona, Statele Unite și investigator principal al viitoarei misiuni Psyche a NASA.

Elkins-Tanton intenționează să trimită o sondă pentru a sonda asteroidul bogat în minerale pentru a găsi dovezi ale modului în care s-au format planetele sistemului nostru solar.

Chris Herd, profesor la Departamentul de Științe Pământului și Atmosferice și curator al Colecției de Meteoriți a Universității din Alberta, a declarat într-o declarație: „De câte ori găsim un mineral nou, înseamnă că condițiile geologice reale, chimia rocii, a fost diferit de ceea ce a fost găsit înainte.

Descoperire neobișnuită în Rusia făcută de experții francezi: A reînviat miraculos după 50.000 de ani ieșind din adormire

„Asta este ceea ce face acest lucru interesant: în acest meteorit special, aveți două minerale descrise oficial, care sunt noi pentru știință”. Herd l-a contactat pe Andrew Locock, șeful Laboratorului Electron Microprobe al Universității Alberta, care a fost implicat în alte descrieri noi de minerale, inclusiv Heamanite-(Ce).

„În prima zi în care a făcut niște analize, el a spus: „Aveți cel puțin două minerale noi acolo”, a spus expertul. ”A fost fenomenal. De cele mai multe ori este nevoie de mult mai multă muncă decât atât pentru a spune că există un mineral nou”, a adăugat el.

Identificarea rapidă a lui Locock a fost posibilă deoarece cele două minerale au fost create sintetic înainte de cercetătorii francezi în anii 1980. Cercetătorii continuă să examineze mineralele pentru a determina ce ne pot spune despre condițiile din meteorit, din momentul în care s-a format.

Meteoritul a aterizat în afara orașului El Ali din Somalia și a fost descoperit pentru prima dată de păstorii de cămile, care au alertat experții. Roca spațială este de aproximativ două ori mai densă decât o rocă obișnuită a Pământului și este atât de magnetică încât nimic de acest fel nu a fost observat pe planeta noastră vreodată.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#corp extraterestru misterios, #minerale, #meteorit, #meteorit cazut pamant, #Somalia, #structuri, #descoperire stiintifica , #descoperire