Vicepreşedintă a Parlamentului European, arestată la Bruxelles pentru acuzații de corupție. Legătura cu Qatar

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 22:48
8067 citiri
Vicepreşedintă a Parlamentului European, arestată la Bruxelles pentru acuzații de corupție. Legătura cu Qatar
Eva Kaili a fost arestată de autoritățile judiciare din Bruxelles FOTO Twitter

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată vineri seara la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie în care este implicat Qatar-ul, a declarat o sursă apropiată dosarului, relatează AFP.

Eva Kaili a fost "arestată pentru a fi audiată" de poliţie, a precizat sursa citată. Patru arestări și 16 percheziții au fost efectuate vineri la Bruxelles în cadrul unei ample anchete anticorupție a parchetului federal, relatează publicația belgiană 7sur7. Fostul europarlamentar italian Pier-Antonio Panzeri și șeful Confederației Internaționale a Sindicatelor au fost reținuți.

În total, patru persoane, cu vârste de 67, 53, 51 și 35 de ani, au fost duse la audieri. Aceștia ar putea fi apoi aduși în fața judecătorului de instrucție. Potrivit celor două media, este vorba despre fostul europarlamentar S&D, italianul Pier-Antonio Panzeri, secretarul general al Confederației Internaționale a Sindicatelor, Luca Visentini, precum și un director de ONG și un asistent parlamentar european. Toți acești suspecți sunt de naționalitate sau de origine italiană.

Perchezițiile au fost efectuate în mai multe municipalități din Bruxelles și în zonele învecinate, inclusiv în Ixelles, Schaerbeek, Crainhem, Forest și orașul Bruxelles. Acestea au fost efectuate în cadrul unei anchete de amploare privind presupuse fapte de organizare criminală, corupție și spălare de bani, a declarat Parchetul federal. Sursa corupției ar fi în Qatar, stat care a r fi încercat să influențeze anumite decizii ale Parlamentului European.

Perchezițiile de astăzi au permis anchetatorilor să rețină o sumă de aproximativ 600.000 de euro în numerar. De asemenea, au fost confiscate echipamente informatice și telefoane mobile. Aceste elemente vor fi analizate în cadrul investigațiilor”, a precizat procuratura federală.

Potrivit Le Soir, această sumă a fost descoperită la domiciliul lui Pier-Antonio Panzeri, un fost europarlamentar social-democrat.

Quarterly Report - Editia 4

Un sfert din donațiile politice din UE sunt destinate partidelor extremiste și populiste
Un sfert din donațiile politice din UE sunt destinate partidelor extremiste și populiste
Un sfert din totalul banilor privați donați partidelor politice din UE se îndreaptă către mișcările de extremă dreapta, de extremă stânga și populiste, sporind finanțele acestora cu...
Comisia Europeană finanțează lupta împotriva corupției în UE şi în afara acesteia. Câți bani pune la dispoziție
Comisia Europeană finanțează lupta împotriva corupției în UE şi în afara acesteia. Câți bani pune la dispoziție
Trei milioane euro, din Fondul pentru securitate internă (FSI), a pus joi, 30 mai, la dispoziție Comisia Europeană pentru proiecte de consolidare a prevenirii şi combaterii corupţiei....
#coruptie, #Bruxelles, #Parlamentul European, #eva kaili, #arest , #Uniunea Europeana