Fostă șefă din CJ Sibiu, condamnată la 5 ani de închisoare pentru corupție. Cum își repara mașinile familiei pe banii instituției

Autor: N.G.
Joi, 31 Martie 2022, ora 23:41
5598 citiri
Fostă șefă din CJ Sibiu, condamnată la 5 ani de închisoare pentru corupție. Cum își repara mașinile familiei pe banii instituției
Sediul CJ Sibiu. Foto: administratie.ro

Fosta șefă a Serviciului Administrativ de la Consiliul Județean Sibiu, Ana Kraus, a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Hotărârea a fost pronunțată joi, 31 martie, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Femeia, care în prezent nu mai este angajată a instituției, a fost trimisă în judecată de procurori DNA pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri, uz de fals și conflict de interese. Inițial, la Tribunalul Sibiu, Kraus a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare. tot cu executare.

Ana Kraus a fost condamnată, în final, la trei pedepse de câte 3 ani de închisoare fiecare, fiind achitată pentru alte infracțiuni. Pedeapsa finală este de 5 ani în regim de detenție.

„Contopește cele trei pedepse de câte 3 ani închisoare stabilite în sarcina inculpatei Kraus Ana, urmând ca aceasta să execute pedeapsa închisorii cea mai grea, de 3 ani închisoare, sporită la 5 ani închisoare. Aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile pe o perioadă de 2 ani”, se arată în minuta hotărârii instanței de judecată.

Mașini private reparate din fonduri publice

Ana Kraus a fost acuzată de procurorii DNA că, între anii 2011 și 2015, a creat un prejudiciu de peste 400.000 de lei după ce, la cererea sa, au fost întocmite numeroase contracte cu service-uri auto pentru repararea mașinilor Consiliului Județean. În realitate, autoturismele reparate aparțineau acesteia, rudelor și prietenilor ei.

Fosta șefă din Consiliul Județean Sibiu a fost condamnată pentru săvârșirea a 60 de acte materiale de abuz în serviciu în contextul derulării relațiilor comerciale cu SC Iulian Consulting SRL. De asemenea, alte 15 acte materiale de abuz în serviciu au fost săvârșite în raport cu firma SC Construim Evenimente și încă 31 de fapte, în raport cu firma SC Camelia Mode SRL.

Pedeapsă cu suspendare pentru complice

Deși inițial a fost achitat în acest dosar și a fost pus să plătească suma de 10.000 de lei, Emil Călin Buciuman, patronul service-ului la care Ana Kraus și-a reparat mașinile ei și ale rudelor pe banii Consiliului Județean a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de 4 ani. Bărbatul a fost obligat să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunității.

Ana Kraus a fost obligată să plătească, în solidar cu Buciuman Emil Călin, suma de 151.034 lei către Consiliul Județean Sibiu, reprezentând prejudiciul cauzat instituţiei publice ca urmare a relațiilor comerciale dintre Consiliul Județean Sibiu și Iulian Consulting SRL. De asemenea, Kraus mai trebuie să achite 109.528 lei reprezentând prejudiciul rezultat din relațiile comerciale dintre instituție și Camelia Mode SRL. Restul pretențiilor civile au fost respinse de instanță.

Eveniment Quarterly Report

Ucraina îmblânzește pedepsele pentru anumite infracțiuni pentru a face loc în pușcării prizonierilor de război ruși
Ucraina îmblânzește pedepsele pentru anumite infracțiuni pentru a face loc în pușcării prizonierilor de război ruși
Marți, 26 septembrie, Volodimir Zelenski a semnat o lege privind introducerea unui nou tip de pedeapsă penală în Ucraina - supravegherea prin probațiune. Măsura se va aplica infractorilor...
Câți bani primea lunar Dumitru Buzatu din salariu, pensie pentru limita de vârstă și pensie specială
Câți bani primea lunar Dumitru Buzatu din salariu, pensie pentru limita de vârstă și pensie specială
Declarația de avere a lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, arestat pentru 30 de zile, într-un caz de luare de mită, este destul de stufoasă. În anul 2022, Buzatu...
#coruptie, #Sibiu, #masini, #sefa, #inchisoare, #DNA, #consiliul judetean , #justitie
Comentarii
Poza FireWallStreet
FireWallStreet
rank 5
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Vai, cinstitii ardeleni.