Stenograme din dosarul șpăgilor de la Aeroportul Otopeni: „Prima oară m-am dus la Marcel”/„Marcel i-e frică să plece de la Cameră”

Marti, 04 Aprilie 2023, ora 09:24
6833 citiri
Stenograme din dosarul șpăgilor de la Aeroportul Otopeni: „Prima oară m-am dus la Marcel”/„Marcel i-e frică să plece de la Cameră”
Au apărut stenograme din dosarul de corupție de la Aeroportul Otopeni FOTO Pixabay

Stenogramele din dosarul de corupție care vizează spațiile comerciale din Aeroportul Otopeni, publicate de G4Media, arată că inculpații din dosar vehiculau în discuțiile pe care le aveau, nume importante ale politicii românești, atât de la PSD, cât și de la PNL.

Potrivit G4Media, ordonanța DNA de începere a urmăririi penale față de fostul director general al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), George Alexandru Ivan, conține numeroase stenograme în care inculpații din dosarul Otopeni vorbesc de șpăgi de zeci de milioane de euro pentru prelungirea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale de pe aeroportul Otopeni și despre pretinsa influența (pe care ei o consideră reală) asupra unor demnitari precum ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu sau europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

În discuțiile dintre inculpați sunt vehiculate nume precum cel al liderului PSD Marcel Ciolacu sau ale liberalilor – despre care considerau ei – ar putea prelua ministerul Transporturilor la rotativa guvernamentală, precum Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu sau Rareș Bogdan.

Inculpații se lăudau inclusiv cu influență la nivelul SRI, însă nu este clar dacă această influență pretinsă era reală. De subliniat că nici unul dintre politicienii pomeniți de inculpați nu sunt surprinși în interceptări sau nu există probe că ar fi intervenit pentru prelungirea contractelor, cel puțin nu în ordonanța procurorului de aproape 400 de pagini.

Potrivit ordonanței DNA, pentru prelungirea contractelor de închiriere, inculpații ar fi mers pe mai multe căi. Ar fi încercat să își cumpere influență la nivelul conducerilor PSD, PNL, dar și SRI.

Stenogramele din dosar mai arată că patronul firmei Millenium, Cătălin Lăscuț, se lăuda că ar fi discutat inclusiv cu liderul PSD Marcel Ciolacu despre prelungirea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale de pe aeroportul Otopeni, dar ar fi fost refuzat pentru că ar fi existat informări ”nasoale” de la un serviciu secret despre firma Millenium.

„Eu anul trecut prima dată m-am dus la Marcel...Mă duc la Marcel și l-am rugat...Să-l sune pe Grindeanu să facă asta, să îmi dea și mie o prelungire de 3,5,7 ani”, spune Lăscuț într-una dintre discuții.

În discuții, Lăscuț mai spune că „Marcel i-e frică să plece de la Cameră că vrea să-i ia Grindeanu locul”.

Acuzațiile aduse de DNA

DNA a anunțat oficial reținerea lui Ivan George Alexandru, director comercial al Companiei Naționale Aeroporturi București, precum și a trei persoane fizice, miercuri, 29 martie.

Dosarul vizează contractele încheiat de Compania Națională Aeroporturi București, din subordinea Ministerului Transporturilor, cu firme care gestionează spațiile comerciale din aeroport, unde de curând a fost deschisă și o sală de jocuri.

Procurorii DNA au dus marți la audieri mai multe persoane, în urma unor percheziții.

George Alexandru Ivan ar fi cerut mită de 22,4 milioane de euro pentru prelungirea pe diverse perioade de timp a unor contracte pentru exploatarea spațiilor comerciale din interiorul aeroportului Otopeni, potrivit procurorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Tribunalul Vaslui a decis luni, 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui....
Un cunoscut jurnalist de investigație, asasinat într-un magazin din Columbia. Imagini surprinse din momentul atacului FOTO/VIDEO
Un cunoscut jurnalist de investigație, asasinat într-un magazin din Columbia. Imagini surprinse din momentul atacului FOTO/VIDEO
Un cunoscut jurnalist de investigație din Columbia a fost asasinat într-un magazin. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere din magazin se poate observa cum Jaime Vasquez, în...
#coruptie, #DNA, #stenograme, #Otopeni , #justitie
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Bacsisul este forma balcanica a mitei occidentale.