Bobonete si Inna la nationala!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 20:36
8179 citiri
Bobonete si Inna la nationala!

Noul selectioner al Romaniei, Cosmin Contra, a reusit sa mareasca simtitor numarul celor ce pot fi convocati la prima reprezentativa cu o simpla declaratie.

Cel poreclit "Gurita" a dat startul convocarilor "pentru atmosfera", astfel ca de-acum toti cei se pricep cat de cat sa creeze o atmosfera buna intr-un grup de oameni se pot astepta la deja celebrele telegrame de convocare.

Contra si-a pornit aventura la echipa nationala cu stangul, desi Romania nu a jucat inca niciun meci. Selectionerul a decis sa il readuca in lotul primei reprezentative pe, probabil, cel mai bine platit dintre somerii fotbalului romanesc, Bogdan Lobont, rezerva rezervei la AS Roma de cativa ani deja.

Ajuns la aproape 40 de ani, Lobont nu si-a impresionat amicul ajuns selectioner cu paradele sale senzationale de pe la antrenamentele "capitolinilor", ci pentru ca e un tip de gasca. Dupa cum chiar Contra spune, "Pisica" a revenit in lotul Romaniei pentru ca: "Are aceleasi principii ca mine. E nevoie in momentul de fata de spirit de munca, de spirit de echipa si de performanta. Bogdan indeplineste toate aceste conditii. Am nevoie de el sa indeplineasca acelasi rol pe care il are la Roma."

Bun, aflam asadar inca de la prima actiune a nationalei sub "bagheta" lui Contra care sunt principiile selectionerului. Daca esti fotbalist roman si ai jucat bine pentru echipa de club sunt sanse ca antrenorul primei reprezentative sa nu fie foarte impresionat. Daca esti fotbalist roman si ai jucat macar in meciurile din acest sezon, din nou, sansele sunt destul de mici. Daca insa esti baiat de gasca, faci glume si intretii atmosfera, nu conteaza ca ai 3-4 ani de la retragerea de facto din activitate, esti bun de nationala!

Am scris in repetate randuri ca, atunci cand vine vorba despre echipa nationala, singurul criteriu care trebuie luat in considerare este forma jucatorilor. Nu conteaza varsta sau clubul de la care provine un fotbalist, daca este in forma trebuie chemat la prima reprezentativa. Discutiile despre constructie si reconstructie de echipe sunt povesti inventate de antrenorii slabi, cei care isi cauta scuze inca de la semnarea contractului.

Revenind la selectia lui Contra, daca atmosfera este cea care il intereseaza pe selectioner, nu vad de ce s-ar opri la Lobont. De ce nu il aduce la nationala si pe Bobonete? Va imaginati un cantonament in care, dupa antrenamentele din cursul zilei, seara vin bancurile lui Bobonete?

Am putea plusa putin si s-o convocam si pe Inna, nu? Cum suna programul asta: trezire, mic dejun, antrenament, odihna, antrenament, masa, bancuri cu Bobonete, recital Inna si somn? Nu credeti si voi ca am deveni campioni mondiali?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Contra selectioner Romania, #jucatori convocati Contra, #nationala Romania jucatori lot , #nationala Romaniei