Deputat PD-L condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 16:40
3506 citiri
Deputat PD-L condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare

Deputatul PD-L Cosmin Popescu a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare, pentru favorizarea lui Ionel Mantog intr-un dosar de coruptie.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au mentinut, la recurs, sentinta de condamnare la doi ani de inchisoare sub supraveghere, pentru pentru fals intelectual si favorizarea infractorului. Decizia este definitiva, informeaza Antena 3.

In calitate de secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Popescu ar fi intocmit un raport fals pentru a-l ajuta pe Ionel Mantog in cauza sa de coruptie.

Cosmin Popescu a solicitat, in perioada in care era secretar de stat, ministrului Economiei, emiterea unui ordin pentru efectuarea unui control al activitatii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), avand ca tematica incheierea conventiilor de schimb si reconstructia imobilului pentru familia Mantog, se arata in rechizitoriu.

Ulterior, Popescu a pus la dispozitia membrilor comisiei din cadrul ministerului, pentru a fi semnat, un raport in care se atesta date nereale cu privire la aspectele supuse verificarii, raport pe care, din proprie initiativa, l-a inaintat la DNA, chiar inainte de a fi adus la cunostinta conducerii ministerului.

Reamintim, Ionel Mantog a primit o pedeapsa de un an si opt luni pentru fals in declaratii, in dosarul "stramutatilor de lux".

Cosmin Mihai Popescu este deputat PD-L de Gorj din 2008.

Citeste si:
PNL, groparul României
PNL, groparul României
După ce Dacian Cioloș a eșuat în tentativa sa de a forma un guvern, pe surse, s-a auzit că președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate, dar că acesta ar...
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în opinia sa România nu va intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar şi nu a dorit să comenteze informaţiile neoficiale privind...
Sursa: Ziare.com