Ziare.com

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Telemobil de catre Cosmote

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 17:09

   

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Telemobil de catre Cosmote
Consiliul Concurentei (CC) a autorizat, marti, preluarea operatorului de telecomunicatii mobile Telemobil de catre Cosmote Mobile Telecommunications, prin dobandirea controlului unic asupra companiei.

Analiza operatiunii de concentrare economica s-a bazat inclusiv pe informatiile si datele transmise de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), de partile implicate precum si concurentii acestora, fiind luate in considerare si posibilele probleme de concurenta ridicate de furnizorii de servicii de comunicatii mobile, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Concurentei.

Presedintele CC, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca preluarea creaza premisele dinamizarii concurentei pe pietele serviciilor de comunicatii electronice mobile, in special pe piata serviciilor de telefonie mobila si a accesului la Internet, rezultatul anticipat fiind cresterea posibilitatilor de alegere ale consumatorului final.

"In prezent, nu am identificat probleme care ar putea afecta concurenta, dar vom monitoriza evolutia acestor piete si vom colabora in continuare cu ANCOM , iar in 2012 ii vom sprijini in reanalizarea alocarii licentelor in banda de 400 MHz", a spus Chiritoiu.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Conform datelor transmise de ANCOM, in martie 2012 expira termenul de valabilitate a licentei din banda 450 MHz detinuta de Telemobil, iar Cosmote a semnat, pe 30 iunie, un acord pentru achizitia Telemobil.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 693 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor