Prima reacție a lui Costel Alexe, după perchezițiile DNA la CJ Iași. „Au fost şi în biroul meu”

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 17:04
2025 citiri
Prima reacție a lui Costel Alexe, după perchezițiile DNA la CJ Iași. „Au fost şi în biroul meu”

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat joi, 23 august, că procurorii DNA au venit la sediul CJ Iaşi pentru a ridica documente în ceea ce privește organigrama Şcolii Populare de Arte, dar şi în legătură cu mai multe angajări făcute la această şcoală.

Totodată, procurorii DNA au cerut documente privind transferul soţiei primarului PNL al localităţii Holboca de la Primăria Sineşti la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei.

"Procurorii DNA au solicitat o serie de documente ce ţin de compartimentul de resurse umane al Consiliului Judeţean, în speţă organigrama din aprilie a Şcolii Populare de Arte din Iaşi. Sunt vizate o serie de angajări la această şcoală şi un transfer de la o unitate administrativ-teritorială la Evidenţa Populaţiei. Este vorba despre transferul soţiei primarului din Holboca.

CJ este una din cele mai transparente instituţii din ţară. Toate modificările de organigramă sunt publice, astfel încât pe site-ul CJ sau pe site-ul instituţiilor există aceste documente”, a declarat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, după ce procurorii DNA au ridicat mai multe documente din birourile CJ Iaşi.

Alexe a spus că, în privinţa angajărilor din instituţiile subordonare, CJ nu are nicio implicare.

El a precizat că nicio angajare nu ţine de vreo semnătură a CJ, iar toate angajările au fost făcute de cei care conduc acele instituţii.

Costel Alexe a precizat că verificările procurorilor DNA au vizat modul în care au fost angajaţi un referent cultural, un contabil şi un muncitor necalificat.

Întrebat dacă procurorii au formulat acuzaţii la adresa sa, Alexe a negat, precizând că anchetatorii strâng probe sau sunt în etapa unor verificări.

"Au fost şi în biroul meu şi am colaborat cu organele de anchetă privind ceea ce mi-au solicitat. CJ are toată deschiderea pentru a soluţiona orice cauză sau suspiciune care planează asupra instituţiei”, a adăugat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

Procurori din cadrul DNA Bucureşti au făcut percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Iaşi, surse din cadrul instituţiei afirmând că anchetatorii s-ar fi aflat în biroul şefului CJ Iaşi, Costel Alexe. Dosarul vizează infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada februarie - august 2021, iar percheziţiile au loc la patru adrese, din care trei sedii de instituţii publice. CJ Iaşi a precizat că procurorii au cerut documente privind activitatea unor instituţii din subordine.

Citeste si:
Cât costă un permis auto la negru în România. Metodele ”Șopteala” și ”Vesta de blugi”, folosite pentru fraudarea examenului
Cât costă un permis auto la negru în România. Metodele ”Șopteala” și ”Vesta de blugi”, folosite pentru fraudarea examenului
Metodele ”Șopteala” și ”Vesta de blugi” au fost folosite pentru fraudarea examenelor de obținere a permiselor de conducere organizate de Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava....
Consilier la Ministerul Dezvoltării, reținut după ce a luat șpagă o mașină de lux pentru aprobarea unui proiect PNDL
Consilier la Ministerul Dezvoltării, reținut după ce a luat șpagă o mașină de lux pentru aprobarea unui proiect PNDL
Un consilier de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost reținut miercuri, 27 octombrie, pentru 24 de ore pentru luare de mită. Procurorii din cadrul...
Sursa: NEWS.RO