Prima reacție a lui Costel Alexe, după perchezițiile DNA la CJ Iași. „Au fost şi în biroul meu”

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 17:04
2341 citiri
Prima reacție a lui Costel Alexe, după perchezițiile DNA la CJ Iași. „Au fost şi în biroul meu”
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins joi, 23 septembrie, la Consiliul Județean Iași, chiar în biroul președintelui CJ Iași Costel Alexe FOTO Facebook/ Costel Alexe

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat joi, 23 august, că procurorii DNA au venit la sediul CJ Iaşi pentru a ridica documente în ceea ce privește organigrama Şcolii Populare de Arte, dar şi în legătură cu mai multe angajări făcute la această şcoală.

Totodată, procurorii DNA au cerut documente privind transferul soţiei primarului PNL al localităţii Holboca de la Primăria Sineşti la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei.

"Procurorii DNA au solicitat o serie de documente ce ţin de compartimentul de resurse umane al Consiliului Judeţean, în speţă organigrama din aprilie a Şcolii Populare de Arte din Iaşi. Sunt vizate o serie de angajări la această şcoală şi un transfer de la o unitate administrativ-teritorială la Evidenţa Populaţiei. Este vorba despre transferul soţiei primarului din Holboca.

CJ este una din cele mai transparente instituţii din ţară. Toate modificările de organigramă sunt publice, astfel încât pe site-ul CJ sau pe site-ul instituţiilor există aceste documente”, a declarat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, după ce procurorii DNA au ridicat mai multe documente din birourile CJ Iaşi.

Alexe a spus că, în privinţa angajărilor din instituţiile subordonare, CJ nu are nicio implicare.

El a precizat că nicio angajare nu ţine de vreo semnătură a CJ, iar toate angajările au fost făcute de cei care conduc acele instituţii.

Costel Alexe a precizat că verificările procurorilor DNA au vizat modul în care au fost angajaţi un referent cultural, un contabil şi un muncitor necalificat.

Întrebat dacă procurorii au formulat acuzaţii la adresa sa, Alexe a negat, precizând că anchetatorii strâng probe sau sunt în etapa unor verificări.

"Au fost şi în biroul meu şi am colaborat cu organele de anchetă privind ceea ce mi-au solicitat. CJ are toată deschiderea pentru a soluţiona orice cauză sau suspiciune care planează asupra instituţiei”, a adăugat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

Procurori din cadrul DNA Bucureşti au făcut percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Iaşi, surse din cadrul instituţiei afirmând că anchetatorii s-ar fi aflat în biroul şefului CJ Iaşi, Costel Alexe. Dosarul vizează infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada februarie - august 2021, iar percheziţiile au loc la patru adrese, din care trei sedii de instituţii publice. CJ Iaşi a precizat că procurorii au cerut documente privind activitatea unor instituţii din subordine.

Citește și:
Revizuirea Dosarului ICA, repusă pe rol la 8 ani de la condamnările definitive. Omul lui Dan Voiculescu la AVAS susține că procurorii DNA au falsificat prejudiciul
Revizuirea Dosarului ICA, repusă pe rol la 8 ani de la condamnările definitive. Omul lui Dan Voiculescu la AVAS susține că procurorii DNA au falsificat prejudiciul
Jean Cătălin Sandu – omul lui Dan Voiculescu la AVAS, cel care l-a ajutat pe afacerist să ia pe nimica terenurile Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) – cere în instanță revizuirea...
Alex Pițurcă, reținut de DNA. Directorul Romarm a fost pus sub control judiciar în același dosar
Alex Pițurcă, reținut de DNA. Directorul Romarm a fost pus sub control judiciar în același dosar
Fiul lui Victor Pițurcă, Alex Pițurcă, a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore într-un dosar de vânzare de măști neconforme către Ministerul Apărării. Totodată, directorul...