Pantilimon, dat exemplu pozitiv de englezi

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 21:02
3208 citiri
Pantilimon, dat exemplu pozitiv de englezi

Portarul roman Costel Pantilimon este dat exemplu pozitiv in Anglia.

Goalkeeperul echipei Manchester City este protagonistul unui articol in Manchester Evening News, care il considera pe jucatorul roman modelul perfect de analizat in cazul rezervelor ce au putine ocazii pentru a-si arata valoarea.

Intr-un articol intitulat "Rezerva de portar a lui Manchester City este tot timpul pregatita", publicatia citata considera ca Pantilimon are calitatile necesare pentru a juca titular la orice alta echipa din Premier League, insa el are puterea de a ramane in continuare la gruparea antrenata de italianul Roberto Mancini, care a decis sa-l transfere in urma "dublei" din play-off-ul Ligii Europa din sezonul 2010/2011 dintre englezi si Politehnica Timisoara.

Precum dublurile actorilor din teatru, portarii de rezerva traiesc o viata ciudata si schizofrenica, noteaza Manchester Evening. "Ei stiu ca singura lor sansa de a ajunge la stele este doar atunci cand ceva teribil li se intampla titularilor, o accidentare urata, o boala fizica sau un conflict cu autoritatile.

Dar asa cum nu este bine pentru dublurile actorilor sa spere ca vedetele sa cada pe scena si sa-si rupa piciorul, doar fotbalistii de prost gust isi doresc ca o astfel de nenorocire sa se abata asupra coechipierilor. Ai nevoie de un anumit tip de antrenament in fiecare zi, cinci zile pe saptamana, ca sa te pregatesti in fiecare zi ca pentru un meci de fotbal, sa treci prin aceeasi rutina si sa urmaresti timp de 90 de minute meciul de pe banca de rezerve.

A doua alegere pentru postul de titular al campioanei Manchester City, romanul de 2,03 metri, Costel Pantilimon, este modelul perfect de studiat in acest caz.

El este la Manchester City de aproape 18 luni si inca nu a apucat sa-si faca debutul intr-un meci din Premier League, in ciuda faptului ca internationalul roman este foarte apreciat. Fara indoiala, el ar putea pleca de la Manchester City si sa joace titular in fiecare saptamana la orice alta echipa din Premier League. Si totusi nu o face. El munceste mult si se multumeste cu firimituri, precum aparitia in victoria din turul trei al Cupei Angliei, contra celor de la Watford, scor 3-0.

Putini dintre fanii lui City s-au incruntat atunci cand a fost anuntata echipa titularilor contra divizionarei secunde, deoarece antrenorul Roberto Mancini a ales cea mai buna echipa pe care o avea la dispozitie, insa a preferat sa inceapa intre buturi cu portarul de rezerva. La fel s-a intamplat si in sezonul trecut, Pantilimon luandu-i locul lui Hart in Cupa Angliei, chiar daca in turul trei adversara a fost rivala de la United.

Pantilimon (25 de ani) a pierdut multe acceptand rolul de rezerva a lui Hart, printre care si locul in lotul echipei nationale a Romaniei. El este cel mai bun portar roman, dar nu a mai fost titular din iunie 2011, iar la ultima actiune a echipei nationale nu a mai fost convocat, antrenorul Victor Piturca spunandu-i ca are nevoie sa joace constant pentru a fi luat in considerare.

Platt a precizat ca Manchester City apreciaza sacrificiul lui Pantilimon, adaugand: "Tot timpul este dificil, Costel a acceptat asta cand a venit. Problema portarilor de rezerva este aceea ca nu primesc prea multe sanse, dar dezavantajul portarilor este acela ca atunci cand se accidenteaza, ei o fac pentru o perioada lunga de timp si atunci au ocazia sa isi arate valoarea."

City este norocoasa ca are un portar de calitate, care accepta sa fie "a doua vioara". Portarul irlandez Shay Given, care era obisnuit sa fie numarul unu, a cerut in vara lui 2011 sa fie lasat sa plece la Aston Villa, dupa ce a devenit clar ca Joe Hart urma sa fie titularul.

Costel Pantilimon s-a nascut la 1 februarie 1987 si a jucat in cariera la Aerostar Bacau (2003-2005), Poli Timisoara II (2005-2006), Poli Timisoara (2006-2011), iar din 2011 se afla in lotul actualei campioane a Angliei. La echipa nationala, Pantilimon are 14 prezente.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Pantilimon laudat Anglia, #Pantilimon Manchester City , #Manchester City
Comentarii