Veste extraordinara pentru Costel Pantilimon: Primul titlu in Premier League

Marti, 06 Mai 2014, ora 16:40
3507 citiri
Veste extraordinara pentru Costel Pantilimon: Primul titlu in Premier League
Foto: mcfc.co.uk

Costel Pantilimon, portarul celor de la Manchester City, este foarte aproape de a castiga primul sau titlu de campion al Angliei.

Rezultatele surprinzatoare din acest final de sezon, dar si faptul ca oficialii Football Association au decis sa schimbe regulile Premier League pentru acest sezon, au facut ca "Panti" sa fie mai aproape ca niciodata de prima lui medalie de campion.

Dupa 37 de etape disputate pana acum si cu doar un singur meci ramas pana la final, Liverpool conduce in clasamentul din Premier League, cu 81 de puncte.

Manchester City se afla imediat in spatele "cormoranilor", cu 80 de puncte, echipa lui Pantilimon avand insa avantajul unui meci restanta cu Aston Villa. Aceasta partida, programata miercuri seara, i-ar putea aduce pe "cetateni" in fruntea Premier League inaintea ultimei etape, care se va juca duminica dupa-amiaza.

In cazul in care City castiga cele doua meciuri pe care le mai are de disputat, echipa din Manchester se incoroneaza, din nou, campioana a Angliei.

Costel Pantilimon a evoluat in acest sezon de Premier League in sapte partide, fiind folosit atunci cand titularul Joe Hart a comis greseala dupa greseala.

Pana acum, pentru ca un fotbalist sa primeasca medalia de campion la finalul sezonului, ar fi trebuit sa fi jucat in cel putin 10 partide pentru formatia care isi adjudeca titlul.

Din acest an competitional oficialii Federatiei Engleze au decis insa sa reduca la jumatate numarul de meciuri necesar unui jucator pentru a fi campion. In aceste conditii, "Panti" este eligibil pentru a primi mult dorita medalie.

In 2012, atunci cand Manchester City a castigat de asemenea titlul, Costel Pantilimon a facut parte din lot, dar nu a fost folosit nici macar o data in intrecerea interna, fiind preferat lui Hart doar in Cupa Ligii si in Cupa Angliei.

Astfel, el a fost "sarit" in momentul premierii iar acel campionat castigat de "cetateni" nu figureaza in palmaresul internationalului roman.

In iarna, Manchester City, cu Pantilimon titular, a castigat si Cupa Ligii Angliei.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Pantilimon titlu Anglia, #Pantilimon campion Manchester City, #Costel Pantilimon Manchester City , #Manchester City