Ei sunt cei mai promitatori tineri fotbalisti romani

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 31 Decembrie 2009, ora 14:45
7070 citiri
Ei sunt cei mai promitatori tineri fotbalisti romani

Se tot spune ca fotbalul romanesc este plin de jucatori talentati, care insa se pierd in drumul spre succes din diferite motive. In anul 2009, mai ales in a doua parte a lui, cativa tineri fotbalisti din tara noastra au iesit in evidenta cu evolutii foarte apreciate.

Site-ul Ziare.com va prezinta primii 6 jucatori tineri romani si va invita sa va spuneti parerea: vor confirma in viitor sau vor fi "talente care mor speranta"?

Alexandru Ionita - Rapid

Criza financiara prin care trec giulestenii a avut si un efect pozitiv - promovarea jucatorilor tineri, crescuti de club, in dauna celor mai experimentati si mai scumpi.

Tanarul Alexandru Ionita a explodat pur si simplu in turul editiei 2009/2010 a Ligii I, varful de 20 de ani fiind de departe cel mai bun atacant al visiniilor cu 6 goluri si 4 pase decisive reusite.

"Copilul teribil" al Giulestiului a atras deja atentia unor cluburi importante din Europa, apropiatii Rapidului spunand ca jucatorul este monitorizat de ceva vreme de francezii de la Paris Saint Germain.

Denis Alibec - Inter Milano

Pentru multa lume, transferul lui Alibec la Inter in vara lui 2009 a fost o adevarata surpriza si nu putini au fost cei care spuneau ca tanarul nascut in Mangalia se va pierde la campioana Italiei.

Trimis la formatia Primavera a nerazzurrilor, tanarul de 19 ani si-a vazut constiincios de treaba si a devenit unul din oamenii de baza ai echipei. Evolutiile sale constant bune i-au atras atentia lui Jose Mourinho, care l-a chemat la echipa mare pentru meciul amical cu FC Vaduz. Alibec nu a dezamagit, ba chiar a facut un meci extraordinar la prima aparitie in tricpul Interului pasand decisiv pentru Arnautovici si marcand un gol, reusita sa fiind insa anulata in mod gresit de arbitri.

Internationalul roman de tineret a primit o veste foarte buna in acest final de an, cand a fost luat din nou in lotul primei echipe a lui Inter pentru meciul amical cu Al Hilal, programat in data de 2 ianuarie iar impresarul jucatorului, Ioan Becali, afirma ca Mourinho il va pastra pe Alibec la echipa mare in returul sezonului 2009/2010.

Paul Parvulescu - Gaz Metan Medias

Tanarul fundas de banda de la Medias a intrat in atentia microbistilor romani odata cu meciul Gaz Metan - Steaua, cand a avut o evolutie excelenta.

Monitorizat de mai multe echipe de top din Liga I, dar si de formatii din Bundesliga, Parvulescu va parasi aproape sigur Mediasul in aceasta perioada de mercatto. Hertha Berlin, FC Koln, Werder Bremen si Schalke 04 l-au urmarit pe tanarul fundas iar gruparea din Gelsenkirchen pare cea mai decisa, urmand a face o oferta pentru jucatorul in varsta de 22 de ani.

Cosmin Matei - Farul Constanta

Dupa transferul lui Alibec la Inter, Farul mai pregateste o lovitura pe piata transferurilor cu tanarul de doar 18 ani, Cosmin Matei.

Jucator de baza in primul "11" al "marinarilor", Matei a fost promovat recent la echipa nationala U21 si a primit in aceasta luna premiul pentru cel mai bun fotbalist al anului din judetul Constanta.

Favorit al suporterilor constanteni, Cosmin Matei se afla la randul sau in atentia unor cluburi mari de pe continent si ar putea pleca in vara in Italia sau Germania.

Mihai Onicas - Steaua Bucuresti

Tanarul mijlocas de nici 20 de ani a avut o prima parte a sezonului de vis. Promovat la prima echipa a ros-albastrilor, Onicas a fost titular incontestabil la mijlocul terenului in mandatul lui Cristiano Bergodi, evolutiile sale fiind apreciate de tehnicianul italian.

Schimbarea lui Bergodi si revenirile lui Ovidiu Petre si Plesan l-au scos pe fotbalistul nascut la Cluj din prima echipa, insa el ramane in continuare in lotul echipei mari si asteapta sansa de a demonstra ce poate.

Costel Pantilimon - FC Timisoara

Timisoara poate spune ca a dat lovitura cu Pantilimon. Portarul de 2 metri si 3 centimetri este titular intre buturile formatiei viola si este vazut de specialisti drept viitorul goal-keeper al echipei nationale.

Jucatorul de doar 22 de ani a adunat chiar pana acum patru selectii in tricoul primei reprezentative, profitand de accidentarile titularilor Lobont si Coman.

Pe langa cei sase tineri jucatori prezentati mai sus, exista si alti tineri romani care au avut evolutii demne de mentionat in anul 2009. Fundasul Cristian Melinte (20 de ani) a debutat deja pentru formatia italiana US Palermo, Sorin Stratila (21 de ani) si Liviu Ganea (21 de ani) sunt oameni de baza la Astra Ploiesti, Marius Alexe (19 ani) a facut cateva meciuri bune in tricoul lui Dinamo, Dragos Firtulescu (19 ani) se anunta a fi noua vedeta a Universitatii Craiova iar Cornel Rapa (20 de ani) se pregateste sa lase Otelul Galati pentru o grupare din vestul Europei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cei mai buni tineri romani, #fotbalisti romani perspectiva, #Denis Alibec Inter, #Mihai Onicas Steaua, #Costel Pantilimon Timisoara , #stiri Costel Pantilimon