Destinul tragic al fostului primar din Băilești, cel care s-a ocupat de Casa Memorială Amza Pellea: "Știa de mic că o să moară tânăr"

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 20:07
7843 citiri
Destinul tragic al fostului primar din Băilești, cel care s-a ocupat de Casa Memorială Amza Pellea: "Știa de mic că o să moară tânăr"
Costel Pistrițu a murit la 54 de ani

Costel Pistritu a murit la două zile după ce a împlinit 54 de ani.

Fostul primar al comunei Băilești suferea de cancer. Oana Pellea a scris pe Facebook că îi va fi mereu recunoscătoare acestuia pentru ce a făcut în memoria lui Amza Pellea.

"Casa memorială AMZA PELLEA din Băilești a fost inființată la inițiativa UNUI OM.

Dacă nu ar fi fost el… nu ar fi existat nici inițiativa si nici Casa Memorială. Un sigur OM a inițiat DRUMUL LUMINII la Băilești. În fiecare dată de 12 decembrie (n.r. - ziua în care a murit Amza) oamenii si copiii din Băilești ieșeau pe strazi cu lumânari aprinse pentru sufletul lui tata… de la troița ridicata TOT DE ACELAȘI OM în cinstea lui tata … si mergeau până la Casa Memoriala Amza Pellea… așa cum mergi de Paște purtând Lumina.

UN OM care l-a iubit, respectat si a păstrat memoria lui AMZA PELLEA într-un mod exemplar! Un om ce a fost Primarul Băileștiului si care s-a zbătut pentru acest oraș!

Acest om cu un suflet imens a plecat astăzi la TATA DOAMNE asa cum il numea pe Dumnezeu! A plecat la doua zile după ce a avut aniversarea de 54 de ani! Îmi pare îngrozitor de rău! Am pierdut un om drag!

Am pierdut un prieten sufletist si vesel! Tata Doamne să te primească in Imparația Sa!

Iti mulțumesc pentru tot, dragul meu Costel Pistrițu.

Mi-ai spus demult ca esti grăbit sa infaptuiești lucruri pentru că știi de mic că o sa mori tânăr… N-am vrut sa te cred si am răspuns: ce prostie spui! Ai zambit si mi-ai spus: Stiu eu…

Dacă ți-am greșit cu ceva in viața asta, iartă-mă!

O sa am grije de merii si vișinii plantați de tine în curtea mea din munți! Ai adus puietii din Băilești, de la tine din grădină… și i-ai plantat cu mâna ta! Cele mai bune mere din lume le am în grădina mea…

Drum bun, spirit luminos!"

#Costel Pistritu, #oana pelea, #Amza Pellea, #Bailesti, #a murit costel pistritu , #stiri cultura