Canacheu: Anul acesta vom gasi solutiile pentru acizitionarea avionelor F-16

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 18:02
1993 citiri
Canacheu: Anul acesta vom gasi solutiile pentru acizitionarea avionelor F-16
Foto: Arhiva

Costica Canacheu,presedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor,a declarat, miercuri, ca in acest an vor fi gasite solutiile financiare pentru urmatorii trei-cinci ani in vederea achizitionarii tehnicii de lupta pentru fortele aeriene, deputatul referindu-se si la avioanele F-16, multirol.

"Am convenit (n.r.-in cadrul discutiilor din Comisie) cu reprezentantii Ministerului (n.r.- Apararii ) si Statului Major al Fortelor Aeriene ca pana la sfarsitul anului - si aici includem discutia de la rectificarea bugetara- (...) sa punem pe hartie solutiile pentru finantarea urmatoriilor 3-5 ani pentru nevoile minimale de achizitie de tehnica de lupta in cadrul fortelor aeriene ale Romaniei. La nivelul anului 2011 fortele aeriene au resurse pentru asigura apararea statului nostru", a explicat Costica Cancheu.

Intrebat ce inseamna a pune pe 'hartie', Canacheu a precizat ca "ideea e sa punem impreuna datele unui traseu care sa asigure finantarea multianuala pentru fortele aeriene pe principalele componente - avioane, elicoptere, rachete".

Referitor la achizitia avionelor F-16 Multirol, Costica Canacheu a subliniat ca "decizia politica isi urmeaza traseul" si ca "se asteapta inca un raspuns de la partenerii nostri americani".

"MIG-urile pot zbura pana in 2016 incluzand o cheltuiala care inca nu este planificata. Deci cu o cheltuiala pe care trebuie s-o facem in urmatorii 4 ani, ele vor zbura - ma rog, nu toate, cate avem nevoie - pana in 2016. Dar, ca sa asiguram aceasta tranzitie, achizitia (n.r.- avioanelor F16 Multirol) trebuie sa inceapa undeva inca din 2012 - 2013", mai explicat deputatul.

"Procedurile (n.r- de negociere cu SUA ) continua. Daca le inchidem anul acesta putem spera ca in urmatorii doi ani sa receptionam avioane. Deocamdata Guvernul si CSAT-ul nu lucreaza pe alte optiuni", a completat Canacheu.

Intrebat daca Romania ar avea cu ce sa participe la o operatiune externa, de exemplu in Libia, Canacheu a subliniat ca "daca avioane de-ale noastre ar fi transferate intr-o alta baza - luam exemplu Malta - fara doar si poate ca actiuni de politie aeriana se pot realiza, dar nu e cazul". El a mai spus ca Parlamentul va fi informat oficial despre decizia luata in CSAT cu privire la Libia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#canacheu avioane f16 romania , #stiri Costica Canacheu