Canacheu: Ponta se descalifica sustinand candidati care-si bat mama

Marti, 05 Iunie 2012, ora 20:11
2770 citiri
Canacheu: Ponta se descalifica sustinand candidati care-si bat mama

Prim-vicepresedintele PDL Bucuresti, Costica Canacheu, a sustinut, marti, intr-o conferinta de presa, ca premierul Victor Ponta se descalifica sustinand in campanie candidati care au probleme cu legea, care isi bat mama sau care sunt evazionisti.

"Mai sunt trei zile de campanie (...) PSD, PNL si PC vor sa impuna in spatiul public frica si intimidarea ca model comportamental pentru noi toti (...). Din punctul meu de vedere, din pacate, Guvernul Romaniei nu mai are premier. Pentru ca felul in care premierul Ponta s-a asociat cu un cetatean roman care candideaza si care are sechestru pe avere (...), felul in care premierul Ponta s-a asociat cu un cetatean roman care candideaza in Mehedinti si care are un proces intentat de mama lui pentru violenta fizica.

Deci, felul in care premierul Ponta se raporteaza la valori fundamentale ale societatii noastre si de oriunde, familia, parintii, il descalifica din calitatea de premier. Atributiile lui legale si constitutionale il descalifica prin aceste demersuri pe care le-a intreprins, asociindu-se in mod explicit, direct in campania electorala sustinand asemenea candidati. Vorbesc de Robert Negoita de la Sectorul 3, vorbesc de domnul Duicu de la Mehedinti, vorbesc de domnul Bunea de la Braila, acuzat de trafic de influenta", a declarat Costica Canacheu.

Canacheu a mai spus ca cei de la USL incearca sa demonstreze prin aceasta abordare a campaniei "ca in 2012 sa ne intoarcem la frica, la manipulare si la comportament discretionar in guvernare".

"Cred ca oriunde in lume si cred ca s-ar fi oprit emisiile pe toate televiziunile noastre, daca Sarkozy sau Hollande, candidatii la presedintia Frantei, sau daca doamna Merkel (...) ar fi fost asociati in campanie cu un evazionist confirmat, sau cu cineva care are proces intentat de mama lui pentru lovire. Este de acceptat asa ceva? Nicaieri in Europa si nu numai in Europa. Iata ca la noi comportamentul premierului Ponta e trecut sub tacere. De ce? Pentru ca puterea discretionara incepe sa se manifeste. (...)

Ce tip de valori ne propune premierul Ponta? Valori inacceptabile, de aceea pentru mine domnul Ponta nu mai este premier. Nu mai poate fi premier! Nicaieri, la Bucuresti, la Budapesta, la Praga sau la Paris.(...) Era posibil, decat la Bucuresti in 2012 sa avem un Guvern asociat cu asemenea candidati? Un premier care sa fie pe mash-uri kilometrice cu asemenea candidati ? Nu era posibil. Sanctiunea societatii ar fi venit ca o ghilotina imediat si Ponta trebuie sa demisioneze. Este descalificant felul in care a abordat aceasta campanie si felul in care a abordat guvernarea in aceste 30 de zile", a mai adaugat deputatul PDL.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...