Canacheu, schimbat de USL de la comisia de Aparare? "Ba n-am fost"

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 17:26
4399 citiri
Canacheu, schimbat de USL de la comisia de Aparare? "Ba n-am fost"

Deputatul PDL Costica Canacheu, despre care grupurile parlamentare ale USL au anuntat ca a fost schimbat din functie, spune ca acest lucru nu e posibil din punct de vedere legal, intrucat doar grupul care l-a propus poate face asta.

"Oentru acuratete, n-am fost schimbat, am vazut ca ieri, dupa incheierea sedintei, un numar de parlamentari a discutat despre a propune revocarea mea. Am primit adresa trimisa Biroului Permanent.

E o incercare, dar institutia revocarii in Regulamentul Camerei Deputatilor nu exista. Exista un algoritm, membrii, vicepresedintii si presedintii de comisii pot fi schimbati doar de grupul care i-a propus. Am clarificat acest lucru pana la incheierea sedintei, dar dupa, membrii ramasi au luat decizia si au trimis-o Biroului Permanent(...) Nu s-a intamplat nimic, e o adresa trimisa Biroului Permanent prin care se propune revocarea", a spus Canacheu pentru Ziare.com.

El a precizat ca PDL nu are de gand sa propuna schimbarea.

"Repet, modificarea se poate face doar la cererea grupurilor. In masura in care noi (cei din grupul PDL- n.red) vom hotari sa nominalizam pe altcineva, vom face acest lucru, dar n-am hotarat asa ceva", a spus Canacheu.

El a adaugat ca USL a vrut sa-l schimbe pe baza unui text neconstitutional.

"Mai era un text care prevedea posibilitatea de schimbare, dar el a fost declarat neconstitutional din 2006", a mai spus Canacheu.

El a respins si motivatiile pentru care USL spune ca a trebuit schimbat, adica faptul ca a cerut Ministerului de Interne o baza de date cu numarul cetatenilor cu drept de vot la referendumul de demitere a lui Traian Basescu.

"Deputatii PNL Stroe, Scutaru si Calimente mi-au reprosat ca am cerut acele date de la MAI.

Adresele incep cu temeiul legal pentru care am cerut acele date de la MAI. Sunt presedintele comisiei, aveam calitatea de a ma adresa si a primi raspuns, de aia l-am si primit", a explicat deputatul de Bucuresti.

El a incheiat spunand ca nu e schimbat din functie: "Nu s-a intamplat nimic, nu avea ce sa se intample."

USL anunta ca l-a schimbat

Vicepresedintii comisiei - deputatii Eugen Bejinariu (PSD) si George Scutaru (PNL) - au trimis o nota Biroului permanent al Camerei in care informeaza conducerea acestui for legislativ ca marti a fost aprobata propunerea de revocare a lui Canacheu, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, majoritatea membrilor prezenti ai comisiei, zece deputati, au votat propunerea de revocare a lui Costica Canacheu din functia de presedinte al comisiei, in timp ce cei patru parlamentari PDL prezenti (Costica Canacheu, Eugen Badalan, Neculai Rebenciuc si Adrian Badulescu) nu au dorit sa isi exprime votul.

"Propunerea de revocare, facuta in baza art. 45 din Regulament, are drept motivatie comportamentul abuziv manfestat de presedintele comisiei, dl. Costica Canacheu, care in numele acesteia a inaintat in data de 3.08.2012, cu antetul comisiei, folosindu-se de calitatea de presedinte, doua adrese catre Directia generala de pasapoarte si Directia pentru evidenta persoanelor si administrarea bazelor de date, solicitand diverse informatii privind numarul cetatenilor cu drept de vot la referendumul din 29.07.2012, date care ulterior au fost folosite tendentios din punct de vedere politic in dezbaterile televizate de catre reprezentanti ai PDL", sustin Bejinariu si Scutaru.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Canacheu revocare comisie, #Canacheu schimbare USL , #stiri Costica Canacheu