De ce vrea Costica Canacheu sa fie candidatul PDL la Primaria Capitalei

Sambata, 13 August 2011, ora 08:20
2379 citiri
De ce vrea Costica Canacheu sa fie candidatul PDL la Primaria Capitalei

Deputatul Costica Canacheu, prim-vicepresedintele organizatiei PDL Bucuresti, a confirmat ca a solicitat in cadrul partidului nominalizarea pentru candidatura la functia de primar general al Capitalei la alegerile din 2012.

El a mentionat ca preocuparea sa este ca teme pe care le considera importante sa ajunga sa fie dezbatute, una dintre acestea fiind crearea unei mase critice la nivelul orasului in ideea cresterii gradului de participare a comunitatii la decizie in conditiile in care gestiunea politico-administrativa a Bucurestiului nu a putut fi rezolvata optim pana acum de "un lider sau altul" care s-au aflat la comanda.

"Decizia aceasta in legatura cu candidaturile este una a oricarui cetatean implicat in politica. Ea e veche, eu am insistat inca din prima parte a anului ca noi sa abordam in PDL Bucuresti tot ce inseamna subiectul acesta, odata cu propunerea privind adoptarea unei legi a Capitalei. Pentru ca am ample preocupari de opt ani de zile in legatura cu subiectul acesta si am crezut ca e momentul oportun in sesiunea care s-a inchis la 30 iunie sa adoptam legea.

Inca de atunci am spus ca e posibil sa solicit nominalizarea pentru candidatura la primaria orasului Bucuresti. Asa ca sunt printre posibilii candidati, printre cei care cer nominalizarea la candidatura", a declarat prim-vicepresedintele democrat-liberalilor bucuresteni.

In privinta motivatiilor demersului sau, Costica Canacheu a mentionat pe langa preocuparile sale privind Legea Capitalei si nevoia pe care el o percepe din perspectiva cetateanului contribuabil implicat in activitatea politica.

"La Bucuresti e nevoie de o noua atitudine si de o schimbare de comportament in ceea priveste oamenii si organizarea orasului. Am beneficiul ca de 21 de ani de activitate politica in oras cunosc in detaliu si bune si rele si cred ca e un moment in care trebuie modificat un pic modelul pe care leadership-ul orasului il abordeaza. E o chestiune de atitudine si de comportament. Eu spun ca s-au cimentat, s-au betonat practici nu le-as spune nici bune, nici rele, un sistem de relatii si proceduri care nu mai are capacitatea de a genera schimbare", a detaliat Canacheu.

Legat de sansele pe care si le acorda in competitia din PDL, Costica Canacheu a subliniat ca nu la aceasta se gandeste in primul rand, ci este preocupat ca temele pe care le considera importante sa ajunga sa fie dezbatute.

Citeste si:
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Ludovic Orban a declarat marți, 27 septembrie, că Florin Cîţu nu mai poate fi desemnat din nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care trece moţiunea de cenzură....
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Premierul Florin Cîţu a susţinut marţi, 28 septembrie, că preşedintele Senatului, Anca Dragu, ar trebui să demisioneze din funcţie, după ce Curtea Constituţională va publica motivarea...
Sursa: AGERPRES