În China se montează garduri de 2 metri în jurul blocurilor unde au apărut cazuri noi de COVID

Luni, 25 Aprilie 2022, ora 08:35
3497 citiri
În China se montează garduri de 2 metri în jurul blocurilor unde au apărut cazuri noi de COVID
Autoritățile chineze amplasează garduri de 2 metri în jurul clădirilor unde sunt carantinați bolnavii de COVID-19

Nemulțumiri în China după ce autoritățile au decis să amplaseze garduri înalte de 2 metri în jurul unor clădiri rezidenţiale.

Autorităţile din Shanghai, care se luptă cu epidemia de Covid-19, au ridicat garduri în jurul unor clădiri rezidenţiale, stârnind noi nemulţumiri populare din cauza restricţiilor care au forţat o mare parte dintre cei 25 de milioane de locuitori ai oraşului să stea în case.

Între timp, cel mai mare district din Beijing va cere tuturor celor care locuiesc sau lucrează în zonă să facă trei teste pentru Covid-19 săptămâna aceasta şi va plasa sub resctricţii mai multe clădiri, după ce capitala chineză a raportat sâmbătă 22 de cazuri noi.

În districtul Chaoyang locuiesc 3,45 milioane de oameni.

În Shanghai, imaginile cu muncitori îmbrăcaţi în costume albe care sigilau intrările blocurilor de locuinţe şi închideau străzi întregi cu garduri verzi, de aproximativ doi metri înălţime, au devenit virale pe reţelele de socializare, stârnind întrebări şi plângeri din partea locuitorilor.

Într-o înregistrare video se pot vedea oameni strigând de la balcoane la muncitorii care încercau să monteze garduri. Aceștia din urmă au cedat şi le-au luat.

Multe dintre garduri au fost ridicate în jurul ansamblurilor desemnate ”zone sigilate” - clădiri în care cel puţin o persoană a fost testată pozitiv pentru Covid-19, ceea ce înseamnă că locatarilor le este interzis să iasă din case.

În ultimele zile au fost văzuți poliţişti îmbrăcaţi în costume de protecţie, patrulând pe străzile din Shanghai, instalând blocaje rutiere şi cerând pietonilor să se întoarcă acasă.

Shanghai este cel mai populat oraş din China şi cel mai important centru economic. Se luptă cu cel mai mare focar de Covid-19 din ţară de când coronavirusul a apărut pentru prima dată în Wuhan, la sfârşitul anului 2019, cu o politică care obligă ca toate persoanele pozitive să stea în centrele de carantină.

Carantina, care pentru mulţi locuitori durează de peste trei săptămâni, a alimentat frustrarea faţă de salariile pierdute, separarea familiilor şi condiţiile de carantină, precum şi accesul la îngrijiri medicale şi alimente.

Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
Temuta agenție de spionaj a Chinei iese din umbră: ”Suntem 1,4 miliarde de linii de apărare”
Temuta agenție de spionaj a Chinei iese din umbră: ”Suntem 1,4 miliarde de linii de apărare”
Într-un clip video care marchează Ziua Educației pentru Securitate Națională, temuta agenția de spionaj a Chinei a transmis un mesaj dur pentru chinezi: spionii străini sunt peste tot, scrie...
#Covid 19, #China, #Shanghai, #carantina , #China