Român condamnat la închisoare pentru că și-a infectat intenționat iubita cu COVID-19. Femeia a ajuns în stare gravă la terapie intensivă

Duminica, 12 Martie 2023, ora 12:05
3393 citiri
Român condamnat la închisoare pentru că și-a infectat intenționat iubita cu COVID-19. Femeia a ajuns în stare gravă la terapie intensivă
Închisoare pentru un român care și-a infectat intenționat iubita cu COVID FOTO Arhivă

Un bărbat român, în vârstă de 49 de ani și rezident la Foligno, provincia Perugia din Umbria, a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru hărțuire și pentru că a infectat-o cu COVID pe iubita sa, o pictoriță în vârstă de 53 de ani.

Cei doi au trăit o poveste de iubire care a durat circa trei ani, perioadă în care s-au împăcat și s-au despărțit de mai multe ori.

Femeia a declarat într-o plângere depusă la Poliție că, după ce au început relația, bărbatul s-a dovedit a fi „cam gelos, foarte asupritor și dorea mereu să controleze tot ceea ce făceam și unde mergeam.”

La un moment dat, cei doi iubiți s-au despărțit, dar el a reușit să o convingă să-i mai dea o șansă. Românul a decis să facă un gest absurd care ar fi putut duce la moartea femeii.

„În 2021, la începutul lunii noiembrie, s-a prezentat la casa mea cu scuza că trebuia să-mi spună ceva urgent.

După ce a intrat în casă, m-a sărutat și apoi mi-a spus: «Sunt pozitiv la COVID, te infectez ca să putem sta în carantină împreună».

Din cauza inconștienței și nepăsării lui am fost internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Silvestrini”, a declarat femeia de 53 de ani în tribunal.

Apoi, abia ieșită din spital, l-a găsit așteptând-o la ea acasă „cu o atitudine agresivă”, atât de agresivă încât femeia a fost nevoită să cheme poliția.

Ulterior, ea a fost nevoită să apeleze la forțele de ordine de mai multe ori pentru a scăpa de hărțuirea din partea bărbatului.

Într-unul dintre aceste episoade, românul de 49 de ani a reușit să pătrundă în casa fostei sale iubite și să-i fure 2.500 de euro.

Scopul furtului nu erau banii însă, ci acela de a șantaja-o pe pictoriță pentru a se vedea din nou cu el.

Când ea i-a spus că va depune altă plângere împotriva lui, bărbatul i-a răspuns că „nu are sens să se ducă la poliție, deoarece nu poliția îi va da banii înapoi, ci doar el poate să-i returneze”.

În cadrul unei alte scene de gelozie, bărbatul român i-ar fi luat telefonul femeii chiar înainte ca aceasta să plece în Dubai și i-a spus că i-l va da înapoi doar dacă se va împăca cu el la întoarcere în Perugia, potrivit rotalianul.ro care citează presa italiană.

La toate acestea însă se adaugă și amenințările că va trimite poze intime cu ea la toate cele 200 de contacte furate de pe telefonul femeii.

Pentru toate aceste fapte bărbatul român a fost trimis în judecată de Parchetul din Perugia și, în cursul zilei de miercuri, fiind condamnat la 10 luni de închisoare.

#Covid 19, #infectat cu covid 19, #condamnare, #roman Italia , #romani Italia