Barurile din Brazilia își aleg clienții în funcție de preferințele politice. Restricții impuse pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 23:33
1407 citiri
Barurile din Brazilia își aleg clienții în funcție de preferințele politice. Restricții impuse pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale
Bolsonaro este considerat de mulți brazilieni vinovatul situației grave provocate de pandemie FOTO Instagram/Cosmos Gastrobar

Susținătorii nevaccinați ai președintelui brazilian Bolsonaro sunt interziși în unele baruri, dar în alte locuri fanii pot cumpăra pizza care poartă numele lui.

Jana Santos are un mesaj clar pentru antivacciniștii care-l susțin pe Jair Bolsonaro și vin în barul ei din sudul Braziliei, ca să guste un cocktail.

„Nu veniți. Nu vă vrem aici”, a spus mixologul și proprietarul barului, care a plasat recent o pancartă la intrare, prin care-i îndeamnă pe nevaccinați să evite locația.

Santos, în vârstă de 32 de ani, spune că a decis să interzică adepții nevaccinați ai lui Bolsonaro de la Cosmos Gastrobar din Curitiba, ca urmare a răspunsului său „ticălos” la pandemia de COVID, care a ucis aproape 620.000 de brazilieni și distrus aproape complet afaceri precum cea a ei.

„A fost un strigăt din inimă – un protest față de tot ceea ce ne-a făcut acest președinte... Este un om rău”, a spus ea despre liderul de extremă-dreapta al Braziliei, care susține că nu a fost vaccinat și care a subminat în mod repetat campania de vaccinare din Brazilia.

Santos nu este singură, în contextul în care atmosfera politică otrăvitoare care învăluie Brazilia contaminează chiar și scena puburilor și o serie de localuri le spun adversarilor lor politici să nu le calce pragul, notează The Guardian.

În iulie, un alt local, Bek's Bar, i-a anunțat pe clienți să-și cumpere băutură din altă parte, dacă insistă să-l susțină pe Bolsonaro. „Aș dori să anunț că nu vom simți cu siguranță lipsa clienților care susțin genocidul a 500.000 de brazilieni și mii de alte atrocități”, a anunțat proprietara acestuia, Giovanna Lima, în vârstă de 33 de ani, pe Instagram.

„Aș prefera să dau faliment cu demnitate decât să-mi încalc principiile ”, a spus proprietarul barului, care are viziuni de stânga și care servește mâncare la pachet în pungi care poartă sloganul: „Pleacă, Bolsonaro”.

Bolsonaro continuă să se bucure de sprijinul a aproximativ 20 la sută dintre alegători, în timp ce se pregătește pentru alegerile de anul viitor.

În Ouro Preto do Oeste, un oraș de frontieră din Amazonul puternic pro-Bolsonaro, mesenii pot chiar comanda pizza care poartă numele liderului lor populist datorită restauratorului de dreapta Valmir Chaves.

„Este cel mai patriotic președinte pe care Brazilia l-a avut vreodată”, a spus bărbatul de 58 de ani, în timpul unei vizite recente la restaurantul său cu tematică Bolsonaro, Aquarius Pizzaria.

Chaves a spus că pizza Bolsonaro este presărată cu pui, măsline și două porții de inimă de palmier, un omagiu adus legumelor albe pe care președintele Braziliei le culegea în copilărie în zona rurală de lângă São Paulo.

„Oamenii spun că îl ador pe Bolsonaro – că sunt fan Bolsonaro. Dar nu este vorba despre Bolsonaro”, a spus barmanul, al cărui Hyundai negru a fost decorat cu cuvintele: „100% Bolsonaro”. „Este vorba despre țara mea – și dacă ar fi fost altcineva care să facă lucrurile îpe care le face Bolsonaro, l-aș sprijini și pe el.”

Adepții stângii nu sunt singurii care nu sunt bineveniți în barul lui Chaves. Un panou de pe perete îi informează pe clienți că nu li se va permite să se conecteze la cel mai mare radiodifuzor din Brazilia, TV Globo, căruia Bolsonaro i se opune, la fel cum mentorul său, Donald Trump, se opune CNN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#covid Brazilia, #Jair Bolsonaro, #Jair Bolsonaro Brazilia, #alegeri Brazilia , #Brazilia