Ziare.com

Cozmin Gusa: Nu mi se poate pune o eticheta de oportunist, de profitor

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 08:36

   

Cozmin Gusa: Nu mi se poate pune o eticheta de oportunist, de profitor
Toti cei cu care am colaborat pe plan politic mi-au tradat asteptarile in ceea ce priveste proiectul pentru Romania pentru care am batut palma, asa isi explica, intr-un drept la replica acordat Ziare.com, Cozmin Gusa parcursul pe scena politica autohtona.

"Va rog sa remarcati ca, de fiecare data cand mai doriti sa faceti aprecieri asupra carierei mele, sunt singurul om politic care a lasat intotdeauna avantajele puterii din functii inalte pentru a merge direct in Opozitie (...) Nu mi se poate pune nicio eticheta de oportunist, nicio eticheta de profitor. Pentru a mi se putea pune o astfel de eticheta trebuia sa existe o concordanta in plecarile mele catre putere", a precizat Cozmin Gusa.

Acesta a cerut un drept la replica in urma publicarii unui material pe Ziare.com in care era analizata colaborarea cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, al carui consilier pe probleme de media va fi incepand cu 1 aprilie.

Cititi mai jos, integral, interviul acordat ca drept la replica la materialul "Talentatul domn Gusa", din data de 19 martie 2010.

Ce este neadevarat?

Sunt foarte multe inexactitati pe care le-am acceptat de cateva ori in decursul carierei mele politice, dar pe care nu mai sunt dispus sa le accept in conditiile in care eu nu mai fac politica, in conditiile in care nu mai sunt o persoana publica, ci o persoana angrenata in business.

Ele imi aduc prejudicii de imagine pe care nu le doresc in niciun fel cuantificate de acum inainte. Sunt obisnuit cu abordarile critice din mass-media, nu le accept insa atunci cand ele incearca sa ofere o cu totul alta imagine publica a mea decat cea adevarata.

Sunt cateva lucruri pe care o sa le enumar, insa inainte de asta o sa fac o precizare, orice articol defaimator care a aparut despre mine dupa ce mi-am intrerupt activitatea politica la finalul anului 2008 a primit drept la replica si/sau actiune in justitie. Pot sa va spun ca, pana in acest moment, am castigat cateva zeci de mii de euro in urma acestor procese pe care le-am castigat fara drept de apel pentru ca am actionat in civil.

Cei care nu au putut sa demonstreze anumite afirmatii privitoare la mine au platit in consecinta, pe unii i-a usturat chiar foarte tare, altii au ramas sa fie executati, dar mai ma gandesc daca lectia ca au pierdut procesul este suficienta sau mai trebuie intr-adevar sa le iau si banii pe care i-am castigat.

In primul rand, sunt cateva aprecieri care m-au deranjat. Se vorbeste de un oportunism fara limite, in sens peiorativ, lucru care nu se poate demonstra, lucru care doreste sa sugereze ca eu in activitatea mea politica nu am avut un proiect politic, ci am incercat doar sa fac aceasta activitate politica dintr-un profit personal.

O spun cu mult orgoliu ca sunt printre foarte putinii politicieni, astazi, in Romania, care a actionat in baza unui proiect politic, atat doctrinar, cat si in ceea ce priveste politica romanilor.

Se mai face o afirmatie ca "am vampirizat de popularitate sau de bani anumite persoane publice din Romania". Este si o jignire, peste care dumneavoastra imi dati posibilitatea sa trec acum ascultandu-mi punctul de vedere, si este si o mare minciuna.

Persoanele care au beneficiat de parteneriatul cu mine trebuie sa fie intrebate daca acest parteneriat le-a folosit sau nu. Primul meu partener major, credibil, a fost Dan Voiculescu, al carui trust de presa l-am condus. Este treaba domnului Voiculescu sa spuna daca managementul meu a fost eficient sau nu, cifrele arata ca a fost foarte eficient pe plan financiar.

Primul meu partener major politic a fost Adrian Nastase si este treaba domnului Nastase sa spuna daca managementul partidului pe care l-am facut in perioada 2001-2003, ca secretar general, perioada in care partidul a avut o popularitate intre 50 si 60%, in care s-a alaturat la Internationala Socialista si la Partidul Socialist European, a fost eficient sau nu.

Un alt partener al meu politic este Traian Basescu, al carui strateg de campanie am fost in anul 2004. Este treaba domnului Basescu sa spuna daca colaborarea cu mine, in urma careia a ajuns presedintele Romaniei, a fost eficienta sau nu.

In ceea ce priveste ultima colaborare pe care am avut-o, in calitate de strateg si de sustinator al domnului Mircea Geoana, cred ca poate sa fie bine masurata comparand rezultatul lui Mircea Geoana in sondajele de la inceputul anului trecut cu rezultatul de la sfarsitul lui 2009.

Aa, ca a pierdut, a pierdut insa la limita si nu a pierdut in Romania, zona strategica de care m-am ocupat. Legat de asta mai exista o sugestie in articolul pe care dumneavoastra l-ati publicat in care se vorbeste, pe baza unei informatii de la inceputul anului, ca m-as fi ocupat de zona Transilvania in campania din 2009.

Ar fi fost bine sa ma ocup, din punct de vedere al autoritatii, pentru ca nu s-ar fi intamplat dezastrul care s-a intamplat pentru PSD si pentru Mircea Geoana, in care diferentele in unele orase au trecut chiar de 100.000 de voturi in favoarea lui Traian Basescu in turul doi. Nu m-am ocupat de acel proiect.

Contractele dumneavoastra de colaborare cu Dan Voiculescu, Adrian Nastase, Traian Basescu sau Mircea Geoana au fost reflectate corect in articol?

Da, cu o mica inexactitate. O sa pornesc de la parteneriatul politic pe care l-am avut cu Adrian Nastase. S-a sugerat in articol ca Adrian Nastase m-a adus de la Cluj. Inexact, eu am venit la Bucuresti pentru a conduce proiectul de dezvoltare al trustului Intact, dupa o bursa de management in SUA. In cursul anului 2000, dupa ce eram de trei ani de zile in Bucuresti in pozitia de sef al trustului de presa al lui Dan Voiculescu, am inceput o colaborare cu Adrian Nastase si am fost ales secretar general al PSD in ianuarie 2001. Nu Adrian Nastase m-a adus de la Cluj, o fi adus pe altii, dar pe mine nu m-a adus.

Legat de domnul Iliescu, este de o mare notorietate si de necontestat faptul ca intre mine si domnia sa exista o lupta veche. Lupta nu este sugerata de catre actiunile actuale ale domnului Iliescu, s-a dovedit ca in cursul anului 2009, in baza unui acord mutual intre mine si domnia sa, am putut colabora pentru ca aveam un scop comun, Mircea Geoana presedinte, jos Traian Basescu.

Aprecierile pe care le-am facut la adresa domnului Ion Iliescu se refera la felul in care nu a reusit sa managerieze, dupa parerea mea, perioada imediat post '89. Din acest motiv, domnul Iliescu, care are o anumita varsta, nu anul trecut, ci in cursul anului 2003, dupa plecarea mea din PSD s-a exprimat asa cum ati spus dumneavoastra: "un veleitar si o lichea".

L-am dat in judecata pe domnul Iliescu si inca exista un proces blocat la Inalta Curte, pentru ca asta este procedura cand este vorba de un presedinte al Romaniei in functie, cum era Ion Iliescu in 2003. Daca acest proces va fi continuat, Ion Iliescu nu are altceva decat sa-si ceara scuze pentru acele lucruri pe care le-a spus si pe care nu a putut sa le demonstreze.

In ceea ce priveste aprecierile altor lideri cu care am lucrat, ele sunt citate corect in articol, mai putin un element care este sugerat si care este inexact. Eu nu am cerut sefia niciunui serviciu secret la finalul anului 2004, asa cum se sugereaza in articol. Eu la finalul anului 2004 eram deja liderul grupului parlamentar al PD, fostul strateg al campaniei lui Traian Basescu, iar plecarea mea din PD s-a datorat tocmai imposbilitatii de a mai avea o relatie corecta si paritara intre mine si fostul beneficiar al colaborarii cu mine, Traian Basescu.

In 2004-2005, in presa s-au vehiculat doua ipoteze, ca ati cerut sefia unui serviciu secret sau presedentia Partidului Democrat de la vremea respectiva. Care dintre cele doua variante este mai aproape de adevar?

Prima este total falsa. Nu mi-am dorit si nu am discutat niciodata cu Traian Basescu o asemenea oportunitate, nici macar venind ca initiativa din partea domniei sale. Este un element care nu m-a interesat niciodata in discutia cu Traian Basescu. Ca unii si-au putut inchipui si au vorbit despre asta este treaba lor.

In ceea ce priveste sefia PD, vreau sa va reamintesc ca acea initiativa a deputatilor si primarilor din PD a fost o initiativa a lor. In toate pozitiile mele publice am spus ca nu imi doresc sefia PD. Ea venea dupa plecarea lui Traian Basescu la Cotroceni, iar PD trebuia sa-si caute un nou lider. Va reamintesc ca nu a fost deloc o competitie in PD si dupa plecarea mea, Emil Boc, fara nicio problema, candidand de unul singur, a reusit sa castige alegerile intr-un mod deloc miraculos.

Spuneti ca nu ati discutat niciodata cu Traian Basescu despre obtinerea conducerii unui serviciu secret. Negati inclusiv faptul ca ruptura de Traian Basescu s-a produs dupa ce acesta a refuzat sa-i schimbe pe sefii serviciilor secrete de la vremea respectiva? Ati declarat chiar ca v-ati indepartat de Traian Basescu dupa ce acesta v-a demonstrat ca vrea sa pastreze sefii serviciilor secrete pentru a nu lovi in Ion Iliescu si in oamenii pe care acesta ii proteja.

Aveam o suspiciune legata de posibila colaborare dintre Traian Basescu si Ion Iliescu. Aceasta suspiciune am descris-o ca un corolar, sub forma sintagmei, pericolul celei de "a doua fratii a securitatii", in cazul in care Traian Basescu nu ar fi dorit sa rupa total legaturile cu ceea ce reprezenta Ion Iliescu.

Nu a fost evocat niciodata vreun sef de serviciu secret, eu am avut suspiciunile mele referitoare la eficienta unor servicii secrete din Romania, pe care pot sa le reactivez oricand, azi nu mai sunt persoana politica si nu este treaba mea sa le reactivez.

Ele se pot demonstra si probabil ca acest fapt a creat o nemultumire la nivelul conducerii acestor servicii secrete si care i-a determinat sa actioneze in consecinta. Niciodata nu a fost pentru mine subiect de negociere un post de conducere al unui serviciu secret cu Traian Basescu sau cu oricine altcineva.

Cum v-ati caracteriza traseul politic, avand in vedere ca ati fost in tabara lui Adrian Nastase, ati crescut politic sub Adrian Nastase, ati trecut in tabara lui Traian Basescu, ati luptat impotriva lui Adrian Nastase, v-ati intors impotriva lui Traian Basescu si ati luptat alaturi de Mircea Geoana?

Foarte simplu. Toti acesti fosti colaboratori ai mei mi-au tradat asteptarile in ceea ce priveste proiectul pentru Romania pentru care am batut palma. Eu n-am batut palma cu Adrian Nastase pentru un proiect de cariera personala, sunt un om care a studiat in Romania, magna cum laude, a studiat in SUA, a studiat in Franta, absolvent al Ecole nationale d'administration, sunt un om independent din punct de vedere financiar si care a luptat pentru proiecte dedicate tarii. Eu banii nu i-am facut din politica, banii i-am facut in mediul privat.

Va rog sa remarcati ca, de fiecare data cand mai doriti sa faceti aprecieri asupra carierei mele, sunt singurul om politic care a lasat intotdeauna avantajele puterii din functii inalte pentru a merge direct in Opozitie.

Eu in 2003 cand am demisionat eram secrearul general al PSD, partid aflat la putere, partid cu 60% in sondaje. Eu in 2005 cand am demisionat din PD, care tocmai au venit la putere cu sprijinul meu, eram fost lider al grupului parlamentar si "tovaras" al lui Traian Basescu.

Am incercat sa fac o constructie politica de la zero, iar in anul 2009 eu n-am ajutat puterea in functie pentru a o valida, eu am ajutat alternativa, respectiv opozitia care se numea Mircea Geoana. Nu mi se poate pune nico eticheta de oportunist, nicio eticheta de profitor. Pentru a mi se putea pune o astfel de eticheta trebuia sa existe o concordanta in plecarile mele catre putere. Eu am plecat mereu de la putere.

Daca atunci cand faceam politica am considerat ca aceste lucruri nu merita atentie din partea mea, astazi nu mai doresc sa accept. Sunt o persoana publica care are o cariera universitara, sunt o persoana publica, care scrie carti, care face afaceri in Romania. Ca sa revenim la subiectul articolului dumneavoastra, el a fost declansat din vina mea personala de a acorda consiliere unui prieten al meu, patron de trust de presa.

Contractul meu este intre persoana SOV, patron de trust de presa, si persoana juridica Soco, care este firma mea in proportie de 100%, cu obiect de activitate de consultanta, management si dezvoltare. Nu este singurul contract important pe care il are aceasta firma, are si alte contracte importante, dar nefiind o companie listata, nu este de datoria mea sa le fac publice.

Din acest motiv, revin, multumindu-va ca mi-ati dat posibilitatea sa fac aceste precizari, si spun ca activitatea mea de business si de consultanta poate sa fie influentata de asemenea remarci, cel putin neglijente, daca nu rau-voitoare, la adresa mea sau a activitatii companiei pe care o conduc.

Ati spus ca oamenii politici alaturi de care ati fost v-au tradat asteptarile. Este si cazul lui Mircea Geoana? Acesta a pierdut cel mai mult capital politic in urma vizitei la SOV, pentru care o sa lucrati incepand de luna viitoare...

Nu, alaturi de SOV lucrez demult. Este un prieten de-al meu vechi pe care l-am ajutat in activitatea lui, dupa cum si el m-a ajutat in activitatea mea. Este un om pe care il apreciez pentru calitatile sale si caruia ii accept defectele, pentru ca este prietenul meu. Cand am spus toate personalitatile publice, inseamna toate, din pacate, chiar si Mircea Geoana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3781 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
25 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pafaristul la toate

Nu ti se mai poate pune intrucat esti inbracat in costumul confectionat din miile de etichete de oportunist,profitor,lichea,care nu a fost in stare sa conduca un partid de debara.Non calitatile tale sau vazut de multa vreme si totusi mai sunt inca politicieni(ex.Geoana)care sau dat pe mana ta moarta,si au terminat cu politica in mod lamentabil.Eu as zice ca poti fi angajat pentru falimentarea cuiva,tu sa faci numai ce crezi ca este bine pentru bunul mers si falimentul este asigurat.

 

Cosmine ai pierdut trenul !

Viitorul tau a derait odata cu garnitura Geoana.

Wow: "Toti acesti fosti colaboratori ai mei (Nastase, Basescu, Geoana) mi-au tradat asteptarile in ceea ce priveste proiectul pentru Romania pentru care am batut palma"...!

???!!!
a) Exista 2 posibilitati: omul glumeste, deh, articol de 1 aprilie.
b) Chiar crede ca e 'cel mai tare din parcare'a politicienilor damboviteni, ca e Mandela, Obama, Havel samd intr-o persoana, un fel de Mesia de Romania.
Daca varianta b este valabila atunci imi pare sincer rau de aceasta persoana...

BRANDURILE nu au nevoie de etichete stimabile.......

Brandul Gusa face parte din marca,,Profit,, asa ca..!!!!!

Unde esti,tu Ţepes.....

Un om ce consideră privilegiile mai valoroase ca principiile, le va pierde in ***and pe amandouă.
(D.Eisenhower)
Cat despre principiile tale,ne-ai convins de mult ca nu le ai.Cel mai bun rol al tău este acela de marioneta pseudo-politică.Lasa-ne!

Cine se scuza , se acuza !?!?

.

 

nu ne-am obosi sa punem nici o eticheta.

d-le gusa, eu cred ca sunteti unul din noi cei care comentam pe ziare...numai ca umblati cu sarut-mana pe la case boieresti....si daca nu curge, pica.Noi nu profitam de nici un avantaj...Dv doar de contracte de zeci de mii de euro ....ca sa taceti.

Gusa, aici ai dreptate, nu esti oportunist si profitor ci de-a dreptul lichea.

Ce mai urmeaza sa ne convingi? Ca luna e facuta din branza? Ca exista cei sapte pitici?

Cand un politician isi pierde simtul ridicolului, deja e cu un picior afara din politica si e pe cale sa fie sfasiat de fostii colegi.

 

Rabla

Urmatorul program rabla ar trebui sa se desfasoare pentru inlocuirea ,,politicienilor"(a se citi fetite trasesiste).Este singura sansa sa radiem din circulatie o seama de inutili in viata publica...

 

Domnule Gusa ! Dumneata ai alta schema de functionare , mai complicata , mai sofisticata . Dumneata esti mai mult decat Voicu .

Domnule Gusa !
Dumneata te-ai dus la Basescu - nu la PD - fiind trimis politic "sub acoperire" . Adica infiltrat in coasta lor .
Probabil ca la fel s-a intamplat si mai recent cu cativa "independenti" - trimisi sa le strice planurile alora cu alta opinie , sa ii destabilizeze , sa provoace nemultumiri .

Mai mult , gospodin Gusa , noi te suspectam de ceva legaturi oculte . Prea ai dumneata niste legaturi nefiresti .....
Sa ne oprim aici .

PS - ma nene , da' ne lasati odata sa traim linistiti !???

 

la rusi, mergea sa vinda unghiere chinezesti si pungi de plastic...

nu ?

Am mai spus-o, acest individ este un pericol public.

esenta existentei lui este manipularea, minciuna, intoxicarea, diversiunea, oportunismul, si pentru asta angreneaza institutii, personalitati, interlopi. Face un cuplu cu Lavinia Sandru de o ipocrizie si un oportunism desavarsit.

Vai de capul tau, trepadusule!

Te-ai ratat ca politicien si umbli din usa-n usa ca sa traiesti si tu bine pentru ca alti-s fraieri cand iti acorda increderea... Dupa ce esti citit si ti se dau "pasi", iti schimbi stapanul...
Mai stii la cate tambale ai cantat pan'acum?

 

Draga Gusa,

Nu esti decat o caramida neinsemnata la temelia dictaturii care tocmai se instaureaza in Romania cu ajutorul "dezinteresat"al marelui licurici ,dupa reteta deja cunoscuta latino-americana.Esti un biet inconstient dornic de notorietate.Pacat,puteai fi altceva dar nu poti.

 

Greseala de exprimare, corect ar fi:

"Nu mi se poate pune numai mie o eticheta..."

 

cosmin gusa e un fel de "copil minune"

a politicii romanesti...
nu o sa cresca niciodata si toata lumea o sa-l traga de obrajei!

 

Exit...

Cosmin Gusa,e doar o capusha !

Cozmin Gusa: Nuuuu, mi se poate pune o eticheta de oportunist, de profitor !!!!!!

Parol!
Cosmin Gusa

http://www.google.com/search?hl=en&source=hp&q=mr+bean+photos&aq=0&aqi=g4&aql=&oq=mr+bean+photo&gs_rfai=

aroganta

Cozmin Gusa !
Atunci cand, intr-o emisiune tv, ai intervenit telefonic si l-ai umilit pe un deputat pentru ca nu avea studii superioare, te-am dat de la sufletul meu....

 

gusa -capusa ,din usa in usa

ca orice organism parazitar ,tov.gusa devoraza gazda si se divide pentru a cauta alta locatie .Acest joly joker al politicii de mucava,este cand de stanga ,cand de centru, cand de dreapta,dupa cum bate sov si se pare in noua masca de business man pur si neprihanit ii da rau la marketing imaginea de iuda.Si suparat nevoie mare pe ziare.com cere drept la replica pentru a nega negatia si a dojenii pe cei ce eclipseaza straluicirea sa de luceafar.Si incepe prin a trage concluzii cum ca nu a fost aruncat ca o masea stricata din orice configuratie ,ci ca el cu mare chibzuinta a facut alegerea ca un demiurg ce se considera.Apasati de cv-ul tov.comisar in reaua noastra vointa nu ar trebui sa ne intrebam cum ,,eficienta unor servicii secrete din Romania, pe care pot sa le reactivez oricand,, devine sprijin si nu semn de infrigurare. Deasemenea in conditiile in care toata media arata zilnic legatura mafiotica dintre politic si economic ,raposatul gusa ataca :Eu banii nu i-am facut din politica, banii i-am facut in mediul privat !!!!Si ca o kurva comunista dupa orice actiune demascata declara regele a murit ,traiasca regele.

 

idiotul lui dostoevsky

nu zau si zii asa mon cher !! dar cum se numeste unul care schimba partidele ca pe ciorapi ? adica ce vrei sa spui ? ca tu esti un geniu in viata si nici un partid nu se ridica la nivelul tau ? singura ta ideologie in viata : BANUL !

 

Le schimba fiind in misiune !

Posibil sa aiba un grad mare ! A fost scolit la Moscova si SUA. A fost secretar general al PSD. A adus in Bucuresti doua bombe sexi: Laura Andriesan si Elena Udrea pe care le-a lansat si au facut cariere stralucite.
care trebuie. L-a facut pres. pe dementul alcoolic si a contribuit la mentinerea acestei mizerii umane in cea mai inalta functie in stat inca 5 ani prin sabotarea lui Geoana.
Va mai face si desface multe in politica damboviteana !

o buna caracterizare

Un ziarist pe care nu il stimez i-a facut o buna caracterizare: UN JEG !!!ck7

 

Nimicuri

Poate ne povesteste d-l Gusa si despre averea sa pana in 2000 si pe perioadele de colaborari---chiar nu a avut nimic de castigat ? ?

 

Nu taica nu ai fost oportunist ci .....ist si ............ist etc. Si mai esti inca.

Este greu sa suporti un individ care are aceeasi calitate cu voma regurcitata.
Gusa iarta-ne nu ne mai chinui cu prezenta ta pe micile ecrane ca ne plang copii (nici macar nu esti fotogenic).In rest faptul ca te pricepi la toate si la nimic in acelasi timp ma face sa-ti propun sa te angajezi la firma lui Prigoana (stii tu CA CI est priceput si ai intuitie)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor